Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Nakon dvije godine rada predstavljena Konzervatorska studija Grada Kutine

Studija očitava sve slojeve graditeljske i arheološke baštine s područja Kutine

Studija očitava sve slojeve graditeljske i arheološke baštine s područja Kutine

U srijedu, 15. rujna 2021. godine, u Poduzetničkom inkubatoru u Kutini predstavljena je Konzervatorska studija Grada Kutine.

Izradio ju je Upravni odjel za zaštitu kulturne baštine iz Ministarstvu kulture i medija RH, te je tako nakon dvije godine rada na ovoj studiji Grad Kutina dobio podlogu za sva daljnja planiranja i zahvate u prostoru. Ujedno će služiti građanima i kao izvor informacija o statusu nekretnina vezano uz potencijalne zahvate.

„Ova studija očitava sve slojeve graditeljske i arheološke baštine s područja Kutine i sistematizira sve podatke koje postoje na jednom mjestu, valorizira ih i daje smjernice i uvjete za postupanje u prostoru. Dokument je javan i predstavlja podlogu za prostorno planske dokumente za donošenje novih ili izmjenu postojećih“, rekao je Tomislav Petrinec, glavni konzervator za nepokretnu kulturnu baštinu u Upravi za zaštitu kulturne baštine u Ministarstvu kulture.

Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je kako Grad Kutina ima kvalitetnu prostornu plansku dokumentaciju, a Konzervatorska studija još je korak dalje u tome te kako će se sačuvati građevinska baština koju Kutina ima na više lokacija. „Također je stvoren temelj za svako daljnje postupanje u prostoru i zato je ova studija važna za Grad Kutinu“, napominje Babić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.