Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Na području Velike Ludine uočena neodržavanja zemljišta

Utječu na funkcionalnost otvorenog odvodnog sustava

Na području općine Velika Ludina tijekom redovnog obilaska terena uočena su neodržavanja zemljišta koja graniče sa javnom površinom, odnosno grabe, a utječu na funkcionalnost otvorenog odvodnog sustava.

Stoga na svojim službenim stranicama Općina podsjeća kako temeljem Odluke o komunalnom redu (SN 2/19) sukladno Članku 102. funkcionalnost otvorenog odvodnog sustava osiguravaju mjerama održavanja pravna ili fizička osoba u svojstvu vlasnika ili korisnika zemljišta i objekata koji neposredno graniče s javnom površinom, a u slivnoj dionici koja je određena duljinom granične međe prema javnoj površini.

Mjere održavanja tako uključuju uklanjanje nanosa i muljnog taloga u ukupnoj duljini slivne dionice, uklanjanje muljnog taloga iz propusnih cijevi prilaza, profiliranje stranica i dna odvodnog jarka, korekcije visine i profila propusnih cijevi prema visinskim značajkama slivne dionice i propusnoj moći.

Mjere održavanja provode se u redovitoj dinamici najmanje dva puta godišnje te u izvanrednim slučajevima po stvarnoj potrebi, dok su vlasnici zemljišta dužni se pridržavati prava i obveza, održavati komunalni red i pridonositi boljem životu općine.

Također, iz Općine poručuju kako su u narednim mjesecima moguće pojave većih oborina te bi ne održavanost odvodnog sustava moglo utjecati na pojavu poplava, te na ovaj način podsjećamo mještane da obrate pozornost i uklone eventualne nedostatke na zemljištu na kojem su vlasnici, suvlasnici ili korisnici.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.