Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

Ivana Miletić Čakširan: “Prioritet je očuvati kulturno dobro”

Do kraja listopada ove godine trebali bi završiti radovi na stabilizaciji i zaštiti od atmosferilija svih objekata kulturne i povijesne baštine stradale u potresu, što je početak pripreme za cjelovitu obnovu na području Petrinje, Gline i Siska.

Ministarstvu kulture i medija, ističe pročelnica Konzervatorskog odjela u Sisku, Ivana Miletić Čakširan, prioritet je očuvati kulturno dobro, bez obzira radi li se o građevinama koje se koriste kao objekti javne namjene ili kao privatni obiteljski prostori.

Podsjetimo, u katastrofalnom potresu koji je krajem prošle godine pogodio područje naše županije oštećena je većina građevina unutar kulturno-povijesne cjeline Petrinje, Gline, Siska, baština lekeničkog i dvorskog područja te pojedinačne zgrade na širem području županije. Neka su kulturna dobra, na žalost, potpuno uništena.

Više o temi poslušajte u našoj emisiji Leksikon u kojoj s pročelnicom Konzervatorskog odjela u Sisku Ministarstva kulture i medija Ivanom Miletić Čakširan razgovaramo i o Državnoj nagradi “Vicko Andrić” , dodjeljenoj upravo ovom odjelu i pročelnici Miletić Čakširan.

Još vijesti

VIJESTI

Na potresom pogođenom području dosad je ukupno zaprimljeno 9.316 zahtjeva za obnovom i 7.432 zahtjeva za nekonstrukcijskom obnovom. Radovi nekonstrukcijske obnove završeni su na...

Sisak

Zahvaljujući suradnji Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i poljske razvojne banke Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK)

EMISIJE

Što je disciplina i gdje su granice u odgoju s djecom? Zašto treba reći NE batinama? Lakše je poticati  dobro ponašanje nego ispravljati loše....

VIJESTI

Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zadužen je na konkretnim promjenama izmijenjenog Zakona a istodobno provodi šest programa obnove. To su nekonstrukcijska...

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.