Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

[FOTO] Svečana sjednica Gradskog vijeća u povodu Dana grada Petrinje – Teb’ u slavu Grade moj!

Gradonačelnica Komes: “Petrinja ne može sama, nužna je pomoć države”

Gradonačelnica Komes: "Petrinja ne može sama, nužna je pomoć države"

U Petrinji je sinoć, u povodu Dana grada i blagdana zaštitnika grada sv. Lovre, održana Svečana sjedinca kojom je, u riječima govornika, dominirala tema obnove nakon razornog potresa uz naglasak na nužnost pomoći države i Vlade.

Robert Polanščak, predsjednik Gradskog vijeća čestitao je svim građanima Petrinje njihov dan i blagdan zaštitnika sv. Lovre, podsjetivši kako se, počevši od pandemije koronavirusa, pa do katastrofalnog potresa krajem prošle godine, puno toga, u načinu životu ovoga grada, promijenilo

 

 

„U tom trenutku teške nepogode mnogi su nam pružili ruku pomoći, država i njene institucije, ljudi širom svijeta pokazali su ogromnu solidarnost, ali i veliko srce koje progovara u najtežim trenutcima. Hvala im svima na tome“, rekao je Polanščak.

U svom obraćanju je naglasio kako se za današnju slobodnu Hrvatsku moramo zahvaliti svim hrvatskim braniteljima koji su utkali svoje živote u našu neovisnost i slobodu.

 

 

Petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes je istaknula kako su sugrađani prošli tešku godinu i zahvalila donatorima, volonterima, nepoznatima, skromnim, ali velikim ljudima, novostečenim velikim prijateljima. „U nevolji se poznaju oni baš pravi prijatelji, a mi smo doznali kako nam ih ne manjka. Vi ste naši branitelji u miru koji zaslužuju poštovanje svakog dana. Utkali ste sebe, kao i oni u ratu, u ovaj grad, u njegove nove temelje. Hvala Vam i Vi ste zaslužili naklon“, naglasila je Komes.

 

 

Petrinja ne može sama, podsjetila je petrinjska gradonačelnica

 

 

U ime  okupljenih gradonačelnika i načelnika, kao i u svoje ime   obratio se glinski gradonačelnik Ivan Janković posebno istaknuvši kako je komunikacija i suradnja put ka rješavanju problema. „ Moramo shvatiti ozbiljnost trenutka, odgovornost koja je na nama i prioritet koji je pred nama. S tom mišlju, u dobroj vjeri, drage Petrinjke i dragi Petrinjci, sretan vam dan grada”, rekao je Janković.

General pukovnik Drago Matanović, izaslanik ministra obrane Maria Banožića, je istaknuo da bez žrtve naših branitelja danas ne bi slavili Dan grada Petrinje

 

 

Izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora bio je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak

 

 

„Svi želimo i nastojimo da obnova bude brža, da bude kvalitetnija i svi ćemo biti zadovoljni tek kada se i posljednji naš sugrađanin vrati u čvrst objekt, kada se vrati u svoju obnovljenu kuću“, rekao je između ostaloga Celjak.

Izaslanica predsjednika Vlade bila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je u svom govoru podsjetila na pomoć VladeRH odmah, u prvim satima nakon potresa te podsjetila što je Vlada sve za ovo područje do sada učinila

 

 

„Građanima Petrinje Vlada RH bit će i dalje potpora za svu onu potrebnu pomoć koja se ne zaustavlja na obnovi nego koja treba predstavljati potpunu revitalizaciju ovog važnog kulturnog središta i značajnog povijesnog grada za Republiku Hrvatsku“, rekla je između ostaloga ministrica Vučković.

Kroz različite programe i projekte ruralnoga razvoja, kako je rekla, u Sisačko-moslavačku županiju je uloženo 1,15 milijardi kuna, od čega je isplaćeno 931 milijun.  Napomenula je i kako je koz program obnove Vlada predložila dodatnih 14,6 milijarde kuna za obnovu.

U glazbenom dijelu Svečane sjednice nastupili su Lukrecija Štajcer, studentica Muzičke akademije Zagreb, Vesna Brebrić sa pjesmom „Ja ostajem s tobom Petrinjo moj grade“, Igor Pavleković sa pjesmom „Mali grad“, kao što je večer upotpunila i Laura Sučec s prigodnim petrinjskim pjesmama te Dora Lovreković.

 

IMG_0212

IMG_0192

IMG_0193

IMG_0204

IMG_0202

IMG_0205

IMG_0219

IMG_0214

IMG_0225

IMG_0236

IMG_0242

IMG_0246

IMG_0268

IMG_0258

IMG_0276


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.