Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Obilježen Dan grada Gline

Ivan Celjak: “U teškim vremenima Glinjani nisu izgubili vjeru, snagu i duh”

Ivan Celjak: "U teškim vremenima Glinjani nisu izgubili vjeru, snagu i duh"

U Glini su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata. Na današnji dan prije 26 godina u Gornjem Viduševcu pokraj Gline potpisana je predaja 21. kordunskog korpusa, čime je završena vojno-redarstvena akcija Oluja.

Obilježavanju Dana grada Gline nazočio je kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

Župan Celjak je u svom obraćanju podsjetio na temeljne činjenice iz novije prošlosti grada Gline, u kojem je, napadom pobunjenih Srba na policijsku postaju počelo pružanje oružanog otpora agresoru, a Glina je dala veliki obol i žrtvu u Domovinskom ratu i stvaranju neovisne, demokratske Republike Hrvatske. U teškim vremenima Glinjani nisu izgubili vjeru, snagu i duh, što je omogućilo pobjedu i slobodu. I danas, kad se treba boriti s posljedicama katastrofalnog potresa potrebna nam je ta snaga i nadasve zajedništvo, rekao je Celjak.

„Svi zajedno radimo i radit ćemo na tome da obnova bude učinkovitija, kvalitetnija i brža. I vjerujem da ćemo svi zajedno nastojati da iduće godine u ovo vrijeme razgovaramo o drugim temama, o razvojnim projektima koje ćemo u međuvremenu realizirati i onim projektima koje ćemo realizirati u budućnosti,“ zaključio je župan Ivan Celjak.


Image00010Image00006Image00005

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.