TOM_9824_40

U ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. godine, gradonačelnik Novske Marin Piletić potpisao je Ugovor za izgradnju nove mrtvačnice na mjesnom groblju u Brestači.

Vrijednost ovih radova je 1.456.643,00 kn bez PDV-a, odnosno 1.820.803,75 kn s PDV-om. Ugovor je sklopljen je na osam mjeseci, dok je rok za izvođenje radova pet mjeseci. Izvođač radova je građevinsko-uslužni obrt PE-GRA koji je odabran nakon postupka javne nabave.

Riječ je o dugoočekivanom objektu, a gradonačelnik Piletić kazao je kako su sredstva osigurana u gradskom Proračunu.

Naime, na 2. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske usvojene su III. izmjene i dopuna Proračuna Grada Novske za 2021. godinu, i to vezanih za ovaj projekt. Tako je pročelnica upravnog odjela za proračun i financije Marica Vitković prilikom izlaganja objasnila zašto je došlo do izmjena i dopuna.

„Razlog uvođenja ovih izmjena i dopuna prije svega završetak postupka javne nabave za izgradnju mrtvačnice u Brestači, te osiguranje dodatnih sredstava za javno zaduženje“, navela je Vitković i pojasnila je da je za mrtvačnicu u Brestači osigurano dodatnih 946 tisuća kuna, te je u postupku javne nabave pristigla samo jedna ponuda.

„Za radove je osigurana 821 tisuća kuna, međutim za rashode stručnog nadzora i izradu izvedbenog projekta 125 tisuća kuna“, naglasila je Vitković.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić potpisao Ugovor za izgradnju nove mrtvačnice na mjesnom groblju u Brestači
0.00(0 glasova)
Komentara(0)