Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

[VIDEO] Obrtnici predstavili virtualnu donacijsku izložbu “Ostanite s nama”

Kupnjom fotografija pomažete obrtnicima u obnovi njihovih objekata

Kupnjom fotografija pomažete obrtnicima u obnovi njihovih objekata

Udruženja obrtnika Siska te Petrinje, Gline i Topuskog premijerno su 29. lipnja u 12:19h, točno šest mjeseci nakon potresa, predstavili virtualnu donacijsku izložbu fotografija na YouTube kanalu. Izložba pod nazivom “Ostanite s nama” otvorena je do 29. srpnja 2021. godine.

 

 

Razorni potres koji je pogodio Sisak, Petrinju, Glinu i okolna područja, ostavio je uz ruševine i niz pitanja i problema koje je potrebno riješiti da bi se život vratio u normalu. Između ostalog, veliki broj obrtnika je ostao bez svojih poslovnih prostora i mogućnosti za nastavak svoje djelatnosti, a upravo ti mali obrti, nositelji su gospodarstva čitavog ovog kraja.

S vremenom krovovi se poprave, a zidovi ponovno dignu, no ako ti isti obrtnici ostanu bez svojih susjeda, sugrađana, prijatelja, tih redovitih gostiju i klijenata, posljedice su daleko veće – jer ljudi su najbitniji.

Cilj virtualne donacijske izložbe „OSTANITE S NAMA“ prikupljanje je sredstava za pomoć obrtnicima u obnovi njihovih objekata i poslovanja te podizanje svijesti o problemu gospodarstva na stradalom području, s jednostavnom molbom – ostanite s nama.

Idejna začetnica i voditeljica projekta je Siščanka Violeta Jelić, savjetnica za međunarodnu suradnju i EU Hrvatske obrtničke komore.

Putem 25 profesionalnih fotografija cijenjenog sisačkog fotografa Miroslava Arbutine – Arbe, izložba priča emotivnu priču obrtnika ispred svojih srušenih radnji.

Nositelji projekta su Udruženje obrtnika Sisak i Udruženje obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, dok je financijsku potporu pružila Hrvatska obrtnička komora na čelu s predsjednikom Dragutinom Ranogajcem.

Realizaciju izložbe omogućili su profesionalci, djelatnici i vodstvo oba udruženja, volontirajući, entuzijazmom i ljubavlju prema ovim gradovima i svojim obrtnicima.

 

Donacije je moguće uplatiti putem aplikacije „Thank you“ i QR koda ili direktnom uplatom na IBAN Udruženja obrtnika Petrinje, Gline i Topuskog.

IBAN: HR8124070001500014161

BIC: OTPVHR2X

OTP banka d.d.

 

Fotografije je moguće kupiti po cijeni od €50 (plus cijena poštarine), a naručuje se iskazivanjem interesa na email uo.sisak@hok.hr i navođenjem rednog broja fotografije.

Bitnije od same donacije je kliknuti na izložbu i izraziti podršku svom postolaru, maloj pekari, dimnjačaru i ostalim herojima koji obavljaju velike poslove u našem okruženju bez kojih bi nam život bio nezamisliv…

I ne zaboravite – ostanite s nama, poručuju obrtnici.

 

Fotogalerija dijela fotografija (sve su predstavljene u virtualnoj izložbi u videu):

 

VI

 

IMG-20210702-WA0000

 

IMG-20210702-WA0001

 

IMG-20210702-WA0002

 

IMG-20210702-WA0003


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.