Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Učenici Srednje škole Petrinja već bi se na jesen mogli naći u školskim klupama u novoj zgradi

Uskoro počinju radovi na školi kod Gavrilovića

Prošlo je više od šest mjeseci otkako je Sisačko-moslavačku županiju pogodio razorni potres. Jedna od teško stradalih zgrada je i ona Srednje škole Petrinja.

No, 290 učenika ove škole početkom sljedeće školske godine moglo bi se naći u školskim klupama, ako to dopusti epidemiološka situacija.

Naime, ravnatelj Milan Orlić kazao je kako uskoro počinju radovi na školi kod Gavrilovića. Riječ je o novoj lokaciji te su Srednjoj školi Petrinja početkom godine donirani zemljište i objekt nekadašnje Gavrilovićeve škole.

„Situacija je takva da smo u prvih 150 dana nakon potresa i donacije te zgrade pokrenuli i kampanju za obnovu školu. Odrađena je skoro sva dokumentacija da možemo krenuti s radovima. Napravljeno je 7 ili 8 projekata, od istraživanja zgrade, projektnog zadatka, geodetskih podloga, preko idejnog rješenja, usklađivanja s Ministarstvom obrazovanja i glavnog projekta do prilaznih puteva. Paralelno se radi na svim stranama. Odrađeno je već preko 3.500 volonterskih sati na pripremi zgrade za gradnju, traje uređivanje okoliša, malčiranje, rezanje drveća i pripremanje te se nadam da će u idućih 10 dana biti pokrenuto i gradilište i drugi dio za javnu nabavu za ostatak radova koje nemamo sponzorski riješeno. Nadam se da ćemo početkom sljedeće školske godine već biti vrlo blizu da škola krene u tom prostoru, a ako to ne bude moguće imamo opciju u dogovoru sa županijom. Do početka rujna Osnovna škola Dragutina Tadijanovića bi trebala biti u potpunosti obnovljena tako da ćemo se i mi i Prva osnovna škola moći smijestiti u toj školi i u Osnovnoj školi Mate Lovraka te pokrenuti nastavu uživo. Nadam se da ćemo početkom jeseni zgradu škole kod Gavrilovića imati u funkciji“, navodi Orlić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.