Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U petak se u Kutini održava pokazni tečaj ronjenja

Na Gradskom bazenu u dva termina

Na Gradskom bazenu u dva termina

U petak, 16. srpnja na Gradskom bazenu Kutina održat će se pokazni tečaj ronjenja, i to u dva termina – od 10 do 12 sati te od 14 do 16 sati.

Tečaj je namijenjen osobama starijim od 12 godina, a cilj mu je postići pozitivan odnos prema sportu te približiti ronjenje ljudima i potaknuti ih na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima, a sve kroz probna ronjenja.

Naime, edukacijom djece i mladih o sigurnosti na vodi i pod vodom, upoznavanjem ronilačke opreme podiže se svijest građana osobito djece i mladih o važnosti bavljenja sportom kao preduvjetu za zdraviji, a time i kvalitetniji život.

Nastava započinje teorijskim, odnosno početnim dijelom osnovnog nastavnog programa ronilaca početne ronilačke kategorije ronilac na dah i ronilac s jednom zvijezdom – R1. Nastavne su teme organizirane za izvedbu zajedno s praktičkom nastavom u tri nastavne cjeline po 5,15 i 25 minuta.

Uz to, praktična nastava osmišljena je kao obavezna nadopuna teorijskoj nastavi prema planiranim dijelovima plana izvedbe te je njena izvedba planirana u dvije cjeline po 20 i 25 minuta.

Bitno je napomenuti kako su svi polaznici dužni ispuniti Dnevnu evidenciju, Izjave, te se moraju pridržavati mjera i preporuka HZJZ-a. Prije samog dolaska potrebno je izmjeriti temperaturu te provoditi mjere razmaka, kao i davanje pristanka na dezinfekciju opreme i ostale propisane mjere.

Također, maloljetnici obavezno dolaze u pratnji roditelja zbog potpisa izjava o GDPR-u i Izjave o odgovornosti, a broj polaznika ograničen je na petnaest osoba po terminu.

„Svima koji se odazovu želimo ugodno vrijeme provedeno pod vodom pod budnim okom našeg C.M.A.S. I-3 instruktora g. Mladena Horvatića i asistenata“, poručili su iz Sportskog centra Kutina.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.