Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini završila ovogodišnja Ljetna razbibriga

Čitav mjesec bio je ispunjen raznolikim i bogatim programom radionica

Čitav mjesec bio je ispunjen raznolikim i bogatim programom radionica

U četvrtak, 29. srpnja 2021. godine, zabavnim cirkuskim showom završila je još jedna Ljetna razbibriga. Riječ je o projektu, odnosno o dugogodišnjem ljetnom kutinskom događanju u organizaciji Koordinacijskog odbora Kutina – grad prijatelj djece.

Cilj mu je osmišljeno i organizirano provođenje slobodnog vremena djece i mladih za vrijeme školskih praznika. Tako se nakon jedne godine stanke zbog koronavirusa, ovog ljeta od 30. lipnja do 29. srpnja, svakog utorka i četvrtka od 18 i 30 do 20 i 30 sati u gradu Kutini u parku kestenova (kod Knjižnice i čitaonice Kutina) održavala Ljetna razbibriga.

Čitav mjesec bio je ispunjen raznolikim i bogatim programom radionica brojnih udruga, ustanova i sportskih klubova s područja Kutine, a svaki dan Ljetne razbibrige na radionicama je okupio stotinjak djece, mladih i roditelja.

„Radionice Ljetne razbibrige su bile osmišljene tako da osim zabavnog, ponude i edukativni karakter, poput onog o učenju engleskog jezika ili izrade pom pona. Kroz cijeli mjesec srpanj Kutina je ponovno pokazala kako je dom dječje zabave, smijeha i igre što su najmlađi stanovnici grada, ali i njihovi roditelji potvrdili dolaskom na brojne radionice“, rekla je Renata Vlahek, voditeljica Koordinacijskog odbora Kutina-grad prijatelj djece.

„U doba kada su djeca ponajviše u kućama, okrenuta tehnologiji, od iznimne je važnosti privući ih u prirodu, na druženje i zabavu s vršnjacima te im približiti vrijednosti poput volontiranja, educiranja, sporta i kulture te ih uz druženje poticati na društveno odgovorno ponašanje već od malih nogu, a to je upravo i postignuto Ljetnom razbibrigom. Veliko hvala svim našim kutinskim ustanovama, udrugama, sportskim klubovima, koordinacijskom odboru Kutina-grad prijatelj djece, volonterima te djeci, mladima i roditeljima koji su svojim aktivnostima i sudjelovanjem u Ljetnoj razbibrizi stvorili i uveličali ovu prekrasnu kutinsku ljetnu priču, krcatu dječjim osmijehom i radosti, zbog čeka sam iznimno sretan i ponosan. S obzirom na Ljetnu razbibrigu koja je iza nas, zasigurno možemo reći da Grad Kutina s ponosom nosi titulu Grad prijatelj djece“, kazao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Sve su radionice odrađene na otvorenom uz pridržavanje epidemioloških mjera, a održali su ih Modelarski Centar Kutina, Umjetničko dramski studio udruge Rondo, Udruga OSI, Društvo Naša djeca Kutina, Vatrogasna zajednica Grada Kutine, Kickboxing Klub Kutina, Zaklada Sandra Stojić, Mažoretkinje grada Kutine, ŽVS Rusalke, Muzej Moslavine Kutina, Udruga FAUN, Knjižnica i čitaonica Kutina, Školski sportski savez Kutina, Pučko otvoreno učilište Kutina, OŠ Mate Lovraka, KUD Repušnica, Atletski klub Moslavina Kutina, Izviđači, Hrvatski crveni križ, Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite Kutina, OŠ Banova Jaruga, Ekološka Udruga Zelena Moslavina, Udruga Invalida Rada, Udruga Čaroban Put, Stolnoteniski Klub Kutina i Biciklistički klub Kutina.

 

viber_slika_2021-07-30_07-11-56-989

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.