Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Radovi na tržnici u Popovači ušli u završnu fazu

Projekt vrijedan 4,3 milijuna kuna

Radovi na uređenju tržnice u Popovači uspješno se privode kraju.

Projekt pod nazivom „Rekonstrukcija dijela zgrade, izgradnja nadstrešnice i izvedba platoa otvorenog dijela tržnice u Popovači“ vrijedan je 4,3 milijuna kuna.

„Projekt je financiran sredstvima iz EU fondova u iznosu 3,5 milijuna kuna, dok je preostali dio sredstava osiguran iz nacionalnih fondova. Sa zadovoljstvom možemo istaknuti da se projekt uspješno privodi kraju. Izvođač se pridržava zadanih rokova tako da do kraja kolovoza, kako je i planirano, očekujemo dobivanje uporabne dozvole, a tijekom rujna stavljanje ovog prostora u funkciju“, kazao je gradonačelnik Josip Mišković.

Izgrađena je nadstrešnica i plato otvorenog dijela tržnice te rekonstruiran dio zgrade unutar kojeg su smještene prostorije za ponudu mesa, ribe i mliječnih proizvoda. Također, ovim projektom obuhvaćeno je i opremanje Tržnice osnovnom opremom.

„Budući da se do sada prodaja vršila na nekoliko različitih lokacija u gradu, projekt je to od velike važnosti za naše lokalne proizvođače, odnosno obiteljska poljoprivredna gospodarstva, koji će uređenjem tržnice konačno dobiti jedinstveno mjesto za prodaju svojih proizvoda. Sigurni smo da će uređenje tržnice imati snažan utjecaj na poboljšanje životnih uvjeta u našoj sredini i dati jak doprinos njezinom razvojnom potencijalu i za druge aktivnosti. Pored činjenice da se kroz ovaj projekt čini važan korak naprijed u osiguravanju boljih uvjeta za naše poljoprivredne proizvođače, istovremeno se građanima na jednom reprezentativnom prostoru osigurava veća ponuda kvalitetnih domaćih proizvoda“, zaključio je gradonačelnik Mišković.

Još vijesti

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.