Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Predsjednik Milanović i gradonačelnik Popovače o problemima u lokalnoj samoupravi

Razgovaralo se i o agroturizmu

Razgovaralo se i o agroturizmu

Predsjednik Republike Zoran Milanović u srijedu je razgovarao s čelnicima Grada Popovače o problemima oko raspolaganja državnom imovinom i o razvoju agroturizma.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković upoznao je predsjednika Milanovića s razvojnim planovima Grada Popovače kojima se žele, rekao je, poboljšati uvjeti života za njegove stanovnike.

Govorio je i o problemima s kojima se suočavaju mnoge manje jedinice lokalne samouprave, pa tako i Popovača. Kao jedan od glavnih problema izdvojio je raspolaganje državnom imovinom.

Interes hrvatskih poduzetnika za ulaganje i otvaranje proizvodnje u Popovači postoji, ali da bi se to ostvarilo potrebno je osigurati dodatno zemljište i proširiti poslovnu zonu za što je gradu potrebna suradnja državnih vlasti, rečeno je na sastanku.

Razgovaralo se i o razvoju agroturizma u Popovači i Moslavini, za što su gradske vlasti također zainteresirane, pri čemu je istaknuto da već sada na području grada djeluje oko 300 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG).

S predsjednikom su na sastanku razgovarali i zamjenik gradonačelnika Lovro Miklaužić, predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec, pročelnica Upravnog odjela za proračun i opću upravu Ivona Pušić, pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež i voditeljica službe za društvene djelatnosti Sandra Horvat Dželalija.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je bila i savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić, priopćeno je iz Ureda Predsjednika.

 

foto: predsjednik.hr

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.