Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Općina Sunja kroz projekt vrijedan više od tri milijuna kuna rekonstruirala četiri šumske ceste

Ukupne dužine 5,31 kilometara

Još prije dvije godine, 27. lipnja 2019., Općina Sunja prijavila je projekt „Rekonstrukcija traktorskih putova u šumske ceste u G.J. privatnih šuma “NOVI SISAK-SUNJA” na natječaj za podmjeru 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano za razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tip operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Cilj ovog projekta je povećanje gustoće mreže šumskih prometnica, što će direktno doprinijeti povećanju potencijala opskrbe drvom i šumskom biomasom te će se omogućiti bolja zaštita šuma, pogotovo zaštita od šumskih požara.

Uz to će se povećati i općekorisne funkcije šuma, otvoriti će se nova područja za sakupljanje nedrvnih šumskih proizvoda te će se pozitivno utjecati na rast potencijala održivog gospodarenja šumama uz dugoročne ekonomske koristi.

Rekonstrukcijom navedenih šumskih cesta dosadašnja otvorenost će se povećati, odnosno dostupnost gospodarske jedinice.

Tako su rezultat ovog projekta četiri rekonstruirane šumske ceste ukupne dužine 5,31 km na području gospodarske jedinice „NOVI SISAK-SUNJA“. Za navedeni projekt Općini je dodijeljena potpora iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u iznosu od 3.313.219,82 kn, od čega su 85 posto sredstva Europske Unije, a 15 posto sredstva Republike Hrvatske.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.