opremanje-stana

Opremanje stana prilikom gradnje nije nimalo jednostavan zadatak. Osim dilema oko odabira odgovarajućih materijala i dijelova građevinske opreme (pločice, parketi, stolarija), često ste zatvoreni u okvirima definiranog proračuna koji vam stoji na raspolaganju. Ipak, nikakva ograničenja ne bi vas smjela preplašiti od opremanja stana prema vlastitom ukusu.

Prije nego što krenete s uređivanjem stana, važno je odlučiti o sustavu grijanja koji će najbolje odgovarati vašim potrebama. Na raspolaganju vam stoji grijanje na struju, grijanje na plin ili grijanje na drva. Centralno plinsko grijanje najbolji je i najučinkovitiji izbor. Ako se odlučite za to, nabavite prvoklasne plinske bojlere te dobro razmislite o postavljanju radijatora. Ne zaboravite i na ostale električne, vodovodne i kanalizacijske instalacije. Svi naknadni poslovi mogu vas koštati novaca, a i živaca.

Porculanske i keramičke pločice ubrajaju se u najčešće korištene podne i zidne obloge kada je riječ o kupaonicama ili kuhinjama. Prije nego što se odlučite o materijalu pločica, dobro razmislite o tome gdje ćete ih postaviti. Nakon toga, u obzir uzmite i stil uređenja interijera te oblik i dimenzije pločica. Na kraju, ali ne manje važno, ne zaboravite odabrati podne obloge prema namjeni (vanjske pločice za vanjske prostore).

Isto vrijedi i za parket kao najčešće korištenu podnu oblogu u ostalim sobama. Parket se jednostavno postavlja, jednostavno se čisti i održava. Postoje različite vrste parketa ovisno o drvetu od kojeg su napravljeni. Zatim, razlikuju se i po boji, dimenzijama i, naravno, dugotrajnosti.

Zatim slijedi opremanje stana odgovarajućim i funkcionalnim namještajem. Najveći naglasak stavljamo na opremanje kupaonice jer ona predstavlja vašu malu oazu kojoj se vraćate svaki dan nakon cjelodnevnog obavljanja poslovnih obaveza. Uredite kupaonicu prema vlastitom nahođenju. Razmislite o tome želite li masažnu kadu, ležeću kadu ili tuš kabinu. Treba li vam dvostruki ili vam je dovoljan samo jedan umivaonik? Ne zaboravite na jednokrilne ili višekrilne kupaonske ormariće s ogledalom za pohranu osnovnih kupaonskih potrepština.

Ako trebate pomoć pri opremanju stana, posjetite građevinsku tvrtku Nivogradnja gdje će vam ljubazno, uslužno i profesionalno osoblje odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.


 

Kako opremiti stan?
5.00(1 glas)
Komentara(0)