Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

PROMO

Kako opremiti stan?

Opremanje stana prilikom gradnje nije nimalo jednostavan zadatak

Opremanje stana prilikom gradnje nije nimalo jednostavan zadatak

Opremanje stana prilikom gradnje nije nimalo jednostavan zadatak. Osim dilema oko odabira odgovarajućih materijala i dijelova građevinske opreme (pločice, parketi, stolarija), često ste zatvoreni u okvirima definiranog proračuna koji vam stoji na raspolaganju. Ipak, nikakva ograničenja ne bi vas smjela preplašiti od opremanja stana prema vlastitom ukusu.

Prije nego što krenete s uređivanjem stana, važno je odlučiti o sustavu grijanja koji će najbolje odgovarati vašim potrebama. Na raspolaganju vam stoji grijanje na struju, grijanje na plin ili grijanje na drva. Centralno plinsko grijanje najbolji je i najučinkovitiji izbor. Ako se odlučite za to, nabavite prvoklasne plinske bojlere te dobro razmislite o postavljanju radijatora. Ne zaboravite i na ostale električne, vodovodne i kanalizacijske instalacije. Svi naknadni poslovi mogu vas koštati novaca, a i živaca.

Porculanske i keramičke pločice ubrajaju se u najčešće korištene podne i zidne obloge kada je riječ o kupaonicama ili kuhinjama. Prije nego što se odlučite o materijalu pločica, dobro razmislite o tome gdje ćete ih postaviti. Nakon toga, u obzir uzmite i stil uređenja interijera te oblik i dimenzije pločica. Na kraju, ali ne manje važno, ne zaboravite odabrati podne obloge prema namjeni (vanjske pločice za vanjske prostore).

Isto vrijedi i za parket kao najčešće korištenu podnu oblogu u ostalim sobama. Parket se jednostavno postavlja, jednostavno se čisti i održava. Postoje različite vrste parketa ovisno o drvetu od kojeg su napravljeni. Zatim, razlikuju se i po boji, dimenzijama i, naravno, dugotrajnosti.

Zatim slijedi opremanje stana odgovarajućim i funkcionalnim namještajem. Najveći naglasak stavljamo na opremanje kupaonice jer ona predstavlja vašu malu oazu kojoj se vraćate svaki dan nakon cjelodnevnog obavljanja poslovnih obaveza. Uredite kupaonicu prema vlastitom nahođenju. Razmislite o tome želite li masažnu kadu, ležeću kadu ili tuš kabinu. Treba li vam dvostruki ili vam je dovoljan samo jedan umivaonik? Ne zaboravite na jednokrilne ili višekrilne kupaonske ormariće s ogledalom za pohranu osnovnih kupaonskih potrepština.

Ako trebate pomoć pri opremanju stana, posjetite građevinsku tvrtku Nivogradnja gdje će vam ljubazno, uslužno i profesionalno osoblje odgovoriti na sva vaša pitanja i nedoumice.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.