Potpisivanje ugovora (2)

Zaklada Vlade RH „Hrvatska za djecu“ dodijelila je Gradu Petrinji 350 tisuća kuna za nabavu i opremanje četiriju kontejnera u kontejnerskom naselju Sajmištu, gdje će se pružati psihosocijalna pomoć djeci, mladima i njihovim roditeljima.

Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za projekt pod nazivom „Uspostava Centra za usluge djeci i obiteljima u kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji“ potpisale su gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i upraviteljica Zaklade Renata Gubić.

„Zahvaljujem Zakladi na ovoj prekrasnoj i plemenitoj donaciji djeci i odraslima Grada Petrinje. Katastrofa koja nas je pogodila zaista ostavila je široke posljedice na sve i to ne samo u materijalnom nego i u psihičkom smislu. Ova donacija ide na prostor Sajmišta, gdje je kontejnersko naselje, ali vjerujem da će ga osim tamošnjih korisnika mobilnih kućica koristiti i ostali građani Petrinje. Svi smo proživjeli doista teške trenutke od trenutka potresa do danas. Psihičke posljedice osim potresa, ostavila je i korona kriza stoga sam neizmjerno sretna što nam je stigla ova pomoć i vjerujem da će zajedno s aktivnostima Unicefa i Crvenog križa pomoć doći u dobre ruke te da će naša djeca to znati iskoristiti i cijeniti“, kazala je Komes.

Ovaj projekt će se provoditi u suradnji s partnerima koji će pružiti podršku u provođenju aktivnosti Centra tako što će osigurati mobilne timove za rad s djecom, mladima i roditeljima. Također, mobilni timovi partnera držat će dodatne edukacije za postojeće pružatelje socijalnih usluga te time osnažiti postojeće usluge na području grada Petrinje.

“U kontejnerima će biti uspostavljen Centar koji će djeci s područja Petrinje, a koja zbog proživljenih trauma tijekom razornog potresa na Banovini trpe ozbiljne psihičke posljedice, pružiti prijeko potrebnu stručnu podršku. Centar će služiti kao prostor za pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i njihovim roditeljima. Uz to u Centru će biti organizirane i raznolike radionice te grupne aktivnosti”, poručila je Gubić.

Gradu Petrinji dodijeljeno 350 tisuća kuna za pomoć najmlađima
0.00(0 glasova)
Komentara(0)