Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Gradu Petrinji dodijeljeno 350 tisuća kuna za pomoć najmlađima

Sredstva je donirala Zaklada Vlade RH „Hrvatska za djecu“

Sredstva je donirala Zaklada Vlade RH „Hrvatska za djecu“

Zaklada Vlade RH „Hrvatska za djecu“ dodijelila je Gradu Petrinji 350 tisuća kuna za nabavu i opremanje četiriju kontejnera u kontejnerskom naselju Sajmištu, gdje će se pružati psihosocijalna pomoć djeci, mladima i njihovim roditeljima.

Ugovor o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za projekt pod nazivom „Uspostava Centra za usluge djeci i obiteljima u kontejnerskom naselju Sajmište u Petrinji“ potpisale su gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes i upraviteljica Zaklade Renata Gubić.

„Zahvaljujem Zakladi na ovoj prekrasnoj i plemenitoj donaciji djeci i odraslima Grada Petrinje. Katastrofa koja nas je pogodila zaista ostavila je široke posljedice na sve i to ne samo u materijalnom nego i u psihičkom smislu. Ova donacija ide na prostor Sajmišta, gdje je kontejnersko naselje, ali vjerujem da će ga osim tamošnjih korisnika mobilnih kućica koristiti i ostali građani Petrinje. Svi smo proživjeli doista teške trenutke od trenutka potresa do danas. Psihičke posljedice osim potresa, ostavila je i korona kriza stoga sam neizmjerno sretna što nam je stigla ova pomoć i vjerujem da će zajedno s aktivnostima Unicefa i Crvenog križa pomoć doći u dobre ruke te da će naša djeca to znati iskoristiti i cijeniti“, kazala je Komes.

Ovaj projekt će se provoditi u suradnji s partnerima koji će pružiti podršku u provođenju aktivnosti Centra tako što će osigurati mobilne timove za rad s djecom, mladima i roditeljima. Također, mobilni timovi partnera držat će dodatne edukacije za postojeće pružatelje socijalnih usluga te time osnažiti postojeće usluge na području grada Petrinje.

“U kontejnerima će biti uspostavljen Centar koji će djeci s područja Petrinje, a koja zbog proživljenih trauma tijekom razornog potresa na Banovini trpe ozbiljne psihičke posljedice, pružiti prijeko potrebnu stručnu podršku. Centar će služiti kao prostor za pružanje psihosocijalne pomoći djeci, mladima i njihovim roditeljima. Uz to u Centru će biti organizirane i raznolike radionice te grupne aktivnosti”, poručila je Gubić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.