Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Za ljude na Banovini koji žive u kontejnerima osigurano 930 klima uređaja

U Glini održana sjednica Stožera CZ za uklanjanje posljedica potresa

U Glini održana sjednica Stožera CZ za uklanjanje posljedica potresa

U petak, 25. lipnja, u Glini je održana sjednica Stožera civilne zaštite za uklanjanje posljedica potresa.

Naglašeno je kako na glinskom području veliki problem predstavlja nedostupnost vlasnika nekretnina koje treba uklanjati. Usprkos tome, do sada je na glinskom području uklonjeno 28 objekata od 52, koliko ih je detektirano za žurno uklanjanje.

Na širem području Gline pitka voda se do potresa najčešće osiguravala putem bunara. Kako su oni uglavnom bili zamućeni i neupotrebljivi čišćenjem i sanacijom osposobljeno je 273 bunara. Za ostatak stanovništva vodu osigurava Crveni križ svakodnevnom distribucijom.

S obzirom na visoke temperature na području Gline podijeljeno je 108 uređaja za rashlađivanje, rekao je predsjednik Stožera Tomo Medved i to za sve kontejnere koji nisu bili opremljeni klimom, bez obzira jesu li donirani ili osigurani putem Stožera. Također, Medved je kazao kako je za područje cijele Banovine osigurano ukupno 930 klima uređaja.

Na sastanku je rečeno kako je stočni fond značajno obnovljen nakon potresa – čak je oko 4500 grla stoke više nego prije potresa što je ocijenjeno vrlo važnim za razvoj obiteljskih gospodarstava i za ostanak ljudi na ovom području.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.