Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

U Novskoj započelo pružanje usluge poludnevnog boravka za djecu predviđeno projektom „Dom izvan doma“

Projekt se provodi kroz 24 mjeseca

Projekt se provodi kroz 24 mjeseca

U Novskoj je uređenjem prostora na adresi Trg Đure Szabe 7 započelo pružanje usluge poludnevnog boravka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade s problemima u ponašanju i djecu s teškoćama u razvoju, a koji se nalaze u tretmanu Centra za socijalnu skrb Novska.

Projektne aktivnosti s ciljnom skupinom provodi koordinator dnevnih aktivnosti Pavle Bukovac, zaposlenik Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik, dok je voditeljica projekta Maja Vrban, djelatnica Razvojne agencije SIMORA.

Ukupna vrijednost ovog projekta pod nazivom „Dom izvan doma“ iznosi 1.402.032,59 kuna financiranih iz Europskog socijalnog fonda.

Tako je cilj projekta unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i pomirenje poslovnog i obiteljskog života razvojem učinkovitih socijalnih usluga u zajednici na području grada Novske. Kao i osposobiti i osnažiti kapacitete stručnih osoba za rad s ciljnim skupinama te podizanje svijesti šire javnosti.

Prema riječima voditeljice Vrban projektne aktivnosti su edukacije za članove obitelji i udomiteljskih obitelji djece i mladih i stručnjake koji rade s pripadnicima ciljnih skupina, uz suradnju s Brodsko-posavskom, Bjelovarsko-bilogorskom, Požeško-slavonskom i Virovitičko-podravskom županijom u vidu razmjene iskustva i primjera dobre prakse u radu s djecom i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i obilježavanje tematskih dana.

„Djeca i mladi kojima je namijenjen ovaj boravak mogu ga koristiti za učenje i igru, ali i za različite radionice. U njemu primjerice mogu napisati zadaću, gledati televiziju ili se odmoriti“, napominje Vrban.

Projekt se provodi kroz 24 mjeseca, odnosno od travnja 2020. do travnja 2022. godine, a upravo stavljanjem u funkciju poludnevnog boravka omogućen je nastavak ostalih projektnih aktivnosti.

FVM02079_50

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.