Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Fažani održan seminar “Vladavina prava” u organizaciji Predstavništva EK u Hrvatskoj

Sudjelovali su novinari iz 15 redakcija u RH

Sudjelovali su novinari iz 15 redakcija u RH

Sporost pravosuđa i korupcija na lokalnoj razini neki su od glavnih problema s kojima se suočava Hrvatska u području vladavine prava, istaknuo je Didier Reynders, europski povjerenik za pravosuđe, na seminaru o vladavini prava, koji je u Fažani, za petnaestak novinara iz redakcija u Republici Hrvatskoj, organiziralo Predstavništvo EK u RH.

Voditelj predstavništva Ognien Zlatev


 

Kao posebni problem Reynders je apostrofirao činjenicu da građani Hrvatske najmanje, od svih članica EU-a, vjeruju pravosuđu. Učestale tužbe protiv novinara, “prijetnje fizičkim napadima i online maltretiranja”, izazovi su u području slobode medija, istaknuo je Reynders. “Komisija je svjesna da se taj problem povećava u određenim državama članicama”, istaknuo je Reynders. Agencija za elektroničke medije, smatra povjerenik, “funkcionira transparentno”, ali nije “potpuno” slobodna od “političkog utjecaja” zbog postupka imenovanja članova.

O seminaru više i Rima Joujou – Deljkić, voditeljica Odjela za novinstvo i medije u Predstavništvu EK u Hrvatskoj


 

Veliku ulogu ovo je predstavništvo imalo i nakon potresa koji je pogodio i Sisačko-moslavačku županiju i svo vrijeme trajanja panedmije bolesti Covid-19, dodaje Joujou-Deljkić


 

U programu seminara, održanog u Fažani, sudjelovali su ministri pravosuđa Hrvatske, Finske i Portugala, veleposlanici Finske i Portugala u RH, suci, znanstvenici, istraživački novinari i brojni drugi koji su govorili o temi vladavine prava i odgovarali na pitanja petnaestak novinara iz Hrvatske.


RIMA FOTOOGNIENNASLOVNAROLF_media seminar_1ROLF_media seminar_2ROLF_media seminar_3ROLF_ministar MalenicaROLF_media seminar_6ROLF_potpredsjednica Jourova 1ROLF_povjerenik Reynders

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.