Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Kutinski gradonačelnik razgovarao s članovima Udruge slijepih o projektu “Vaše oko – naš pratitelj!”

Grad sufinancirao i projekte “Bijeli štap” i “Slijepi u kuhinji”

Grad sufinancirao i projekte "Bijeli štap" i "Slijepi u kuhinji"

Gradonačelnik  Kutine Zlatko Babić obišao je Udrugu slijepih grada Kutine i dijela SMŽ. Razgovaralo se o  projektu „Vaše oko – naš pratitelj!“ za koji je Udruga ostvarila financiranje od strane Europskog socijalnog fonda u visini od 497.995,00 kn. U sklopu tog projekta zaposlen je videći pratitelj koji brine o 16 korisnika usluge, odnosno članova Udruge koji su javili kako su im potrebne usluge pratitelja.

„Projekt se provodi od travnja 2020. do travnja 2022. godine, a glavni mu je cilj povećanje socijalne uključenosti i unapređenje kvalitete života slijepih osoba (članova Udruge) na području grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije. Projekt je prilika da korisnici usluge postanu punopravni članovi svoje zajednice i da na dostojanstven način ostvaruju svoja prava i ispunjavaju svoje obaveze“, rekao je predsjednik Udruge Mario Merhaut.

 

 

Franciski Šarac videći pratitelj pomaže pri odlasku u kupovini, olakšava joj svakodnevne aktivnosti te da joj društvu članova Udruge zaista mnogo znači,  živi sama i gotovo je u potpunosti izgubila vid

 

 

„Na području Kutine djeluje oko 120 udruga iz raznih područja koje se izravno ili neizravno financiraju iz Proračuna Grada Kutine. Udruga slijepih dugi niz godina je aktivna u društvenom životu Kutine i šire te nizom projekata nastoje ukazati na probleme svojih članova i unaprijediti njihov položaj u društvu, podsjetio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić

 

 

Ove godine za dva projekta, Bijeli štap i Slijepi u kuhinji, Udruga slijepih je ostvarila 24.000,00 kn iz Proračuna Grada Kutine te se nadam i u buduće dobroj suradnji s Udrugom“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

DSCN3926

DSCN3930

DSCN3934

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.