Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Održana biciklijada “Od Radića do Radića”

Stotinjak biciklista prošlo 30 km od Petrinje do Desnog Trebarjeva

U sklopu proslave Dana Sisačko-moslavačke županije, Kulturni centar braće Radić već tradicionalno je organizirao biciklijadu pod nazivom „Od Radića do Radića“. Biciklijada je počela u Petrinji na Trgu Stjepana Radića, a konačni cilj, nakon trideset kilometara je Desno Trebarjevo.

Jasmina Jovev, ravnateljica Kulturnog centra braće Radić

 

 

U ovogodišnju biciklijadu uključio se i Interpretacijski centar baštine Banovine. Ravnateljica Martina Mladenović

 

 

Suorganizator ove tradicionalne biciklijade je Biciklistički klub „Roda“ iz Siska: Okupilo seoko stotinjak biciklista, rekao je  predsjednik  ovoga kluba Davor Rosandić

 

 

Sve bicikliste pozdravio je i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić

 

 

Na cilju u Desnom Trebarjevu , uz okrijepu za sve sudionike organizran je i turistički razgled ovoga mjesta i upoznavanje s povijesti  ovoga dijela Posavine, kao i upoznavanje s velikom ulogom u hrvatskoj povijesti braće Stjepana i Antuna Radića.

Sudionici biciklijade razgledali su i izložbu postavljenu u prostoru Kulturnog centra braće Radić otvorene u povodu 150 obljetnice rođenja Stjepana Radića, a za najmlađe je pripremljen program pod nazivom „Potraga za blagom“. Učenici OŠ Viktorovac, ugostiteljske struke  pripremili su za sudionike i posjetitelje okrijepu u jelu i piću,a učenici koji se obrazuju za medicinska zanimanja zainteresiranima su mjerili krvni tlak, te vrijednost šećera u krvi.

Događanje je Milenijskim portretom ovjekovječio poznati fotograf Šime Strikoman.

 

SAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

200392633_321652979568478_2413212706417240452_n


 

Još vijesti

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.