Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

EMISIJE

25. Kvirinovi poetski susreti ove godine u Sisku, Petrinji i Glini

Laureati Gordana Benić i Vladimir Tomaš

Laureati Gordana Benić i Vladimir Tomaš

U Sisku su će se održati jubilarni,  25. Kvirinovi poetski susreti, jedna od najznačajnijih pjesničkih manifestacija u Hrvatskoj, koju organizira Matica hrvatska Sisak.

Unatoč neprilikama pandemiji i katastrofalnom potresu koji je pogodio Sisak, a organizator Matica hrvatska u Sisku postala je beskućnik, nošeni podrškom mnogobrojnih pjesnika, pisaca i suradnika vrijedni Matičari učinili su sve kako bi se Susreti održali na samo u Sisku, već i u stradalim gradovima Petrinji i Glini.

 

 

Program se nastavlja u subotu

 

 

Ovogodišnji laureati dobit će dvije nagrade Plaketu sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, kao najveće priznanje za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu i nagrada za najbolju knjigu poezije, autoru do 35. godine starosti, objavljenu između dva Susreta  takozvani  Mali Kvirin. Pjesnikinja Gordana Benić, nagrađena je Plaketom sv. Kvirina, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu. O tome je jednoglasno odlučio žiri u sastavu Krešimir Bagić (predsjednik), Miroslav Mićanović  i Đurđica Vuković.

Dobitnika Nagrade za najbolju knjigu poezije autora do 35. godina objavljenu između dva Susreta je  Vladimir Tomaš za knjigu Hommage krvi Kristovoj odlučio je žiri u sastavu Darija Žilić, Tin Lemac i Đurđica Vuković.

Više saznajte u našoj emisiji Leksikon,u četvrtak, 10. lipnja od 17,30 sati

 

kvirinovi_poetski_susreti_pozivnica_2021


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.