Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Uskoro započinju radovi na izgradnji mosta preko Jelenke

Investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna

Investicija vrijedna oko 2 milijuna kuna

Početak radova na izgradnji mosta preko vodotoka Jelenska vrlo skoro bi trebao biti započet. Upravo to je ujedno i početna faza realizacije projekta „Spojna cesta od Kolodvorske do Sisačke ulice“.

Grad Popovača je za ovu investiciju ostvario i sufinanciranje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice 2021. godine, i to u iznosu od 150 tisuća kuna.

Inače, vrijednost ove investicije je oko dva milijuna kuna, a Grad je ishodio građevinsku dozvolu za navedeni projekt te se sada očekuje postupak javne nabave, odnosno izbor izvođača radova.

Gradonačelnik Popovače Josip Mišković navodi kako će pokušati pronaći i dodatne izvore financiranja kako bi se iduće godine krenula izvoditi i zaključna faza projekta, točnije dovršetak te spojne ceste od samog mosta, odnosno od Kolodvorske do Sisačke ulice.

„Realizacijom ovog projekta osigurat će se kvalitetnija povezanost nove škole, sportske dvorane i ostalih sadržaja u tom dijelu grada, sa samim centrom. Očekivanom izgradnjom kružnog toka u sklopu najavljene rekonstrukcije Sisačke ulice uz izgradnju pješačko-biciklističke staze, uvelike će se poboljšati sigurnost prometa u središtu Popovače“, zaključio je gradonačelnik Mišković.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.