Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U rad pušteni solarni paneli na Športskom centru Kutina

Vrijednost projekta iznosi 166 tisuća kuna

Vrijednost projekta iznosi 166 tisuća kuna

U četvrtak, 6. svibnja, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić obišao je Športski centar Kutina. Povod ovom obilasku bili su ugrađeni solarni paneli za grijanje sanitarne vode na Športskom centru te nova kotlovnica.

“Unatoč tome što danas nije sunčan dan, nadam se kako će s dolaskom lijepog vremena ušteda energije biti znatna te me raduje što su od danas solarni paneli spremni za rad”, kazao je ravnatelj Športskog centra Kutina Renato Habek.

Inače, za provedbu projekta dio sredstava izdvojen je iz gradskog proračuna, a dio je pak osiguran iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Točnije, 40 posto ukupne vrijednosti osigurano je iz Fonda.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 166.700,00 kuna, a zajednički su ga pripremili stručne službe Grada Kutina, Razvojna agencija MRAV  i Športski centar Kutina. Tako je na objekt ugrađeno šest solarnih panela te je unaprijeđena pumpa u kotlovnici koja će regulirati dovod energije potrebne za grijanje vode.

“Spomenuta investicija je značajna u tome da se smanji utrošak električne energije u dvoranama i sadržajima koji su u sklopu Športskog centra. Sredstva koja ostanu nakon uštede energije bit će iskorištena za poboljšanje sadržaja u Športskom centru”, zaključio je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

Športski centar Kutina

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.