Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

U Popovači se nastavlja projekt ‘Zlatne žene za zlatnu dob’

U sklopu programa ZAŽELI

U sklopu programa ZAŽELI

Ovih je dana Grad Popovača zaprimio Odluku Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kojom je osiguran nastavak projekta „Zlatne žene za zlatnu dob“, u okviru programa ZAŽELI.

„Uskoro očekujemo potpisivanje navedenog Ugovora o financiranju nakon čega ćemo biti u mogućnosti raspisati Natječaj za zapošljavanje. U okviru faze II projekta ZAŽELI na 12 mjeseci bit će zaposleno 30 žena koje se inače nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će pružati podršku i pomoć za ukupno 180 korisnika. Nastavak projekta naime predviđa da svaka angažirana žena brine o najmanje šest korisnika u potrebi“, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković izražavajući uvjerenje u uspjeh II. faze.

Također, po provedbi natječajnog postupka i odabira projekata prijavljenih na Javni poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“, Gradu Popovači osigurano je financiranje projekta u iznosu od 2.645.900,00 kuna.

„Budući su povratne informacije kako od samih korisnika, tako i od žena koje su bile uključene u prvu fazu projekta bile samo pohvalne, istome se nadamo i u budućem razdoblju. Na svakodnevnoj razini gradskoj upravi se javljaju naši stariji sugrađani sa upitima kada mogu očekivati nastavak programa koji im je, kako kažu, bio vrlo koristan te im je u značajnoj mjeri unaprijedio kvalitetu života“, kazao je Mišković.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.