Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

U Popovači potpisani ugovori o financiranju rada udruga za 2021. godinu

Ukupne vrijednosti od 651 tisuću kuna

Ukupne vrijednosti od 651 tisuću kuna

Potpisani su ugovori o financiranju sa udrugama kojima su za njihove programe i projekte odobrena financijska sredstva iz proračuna Grada Popovače za 2021. godinu.

Na Javni poziv svoje programe i projekte prijavile su udruge iz područja kulture, socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, udruge proistekle iz Domovinskog rata, tehničke kulture, poljoprivrede te drugih područja od interesa za opće dobro.

„Ukupno planirana vrijednost Javnog poziva bila je 675 tisuća kuna. Uspoređujemo li iznose dodijeljenih potpora sa onima prethodnih godina, oni su uslijed epidemije koronavirusa te zabrana i ograničenja javnih okupljanja očekivano značajno smanjeni, no otprilike su zadržani na razini prošle, 2020. godine“, istaknuo je gradonačelnik Josip Mišković.

Tako su za ovu godinu potpisani ugovori o financiranju programa sa 55 udruga, ukupne vrijednosti od 651 tisuću kuna.

Također, uz navedena sredstva potpora djelovanju udruga, Grad Popovača putem Vatrogasne zajednice financira rad dobrovoljnih vatrogasnih društava sa 1,1 milijun kuna, te putem Zajednice sportskih udruga aktivnosti klubova u iznosu od 855 tisuća kuna.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.