Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U Lipovljanima završeno asfaltiranje prvog dijela nogostupa u Kolodvorskoj ulici

Najavljen i nastavak rekonstrukcije drugog dijela

Najavljen i nastavak rekonstrukcije drugog dijela

Prošlog tjedna u Lipovljanima završeni su radovi na obnovi i proširenju prve polovice nogostupa u Kolodvorskoj ulici, i to asfaltiranjem obnovljene staze od početka ulice kod kružnog toka do Željanske ulice. Radovi na prvom dijelu staze trajali su četiri tjedna.

Dotrajali nogostup trebalo je vaditi, stazu proširiti, te potom nasipati podlogu i ugraditi rubnjake. Upravo to su radili djelatnici komunalnog poduzeća Lipkom servisi iz Lipovljana, dok su samo asfaltiranje staze, kao podizvođač, odradili djelatnici Strabaga, koji su specijalizirani za postavljanje asfalta.

Nakon završetka obnove i proširenja staze nogostupa, slijedi uređenje i poravnanje zelenih površina.

“Postojeći nogostup bio je u dotrajalom stanju, a s obzirom na naseljenost, promet pješaka prema željezničkoj stanici i put najmlađih prema školi, odabran je kao prioritet, nakon prošlogodišnje izgradnje nogostupa u ulici Sv. Barbare, pa je planiran u općinskom proračunu za ovu godinu”, naglasio je tijekom obilaska radova načelnik općine Lipovljani, Nikola Horvat.

Uz to, načelnik Horvat je najavio i nastavak rekonstrukcije drugog dijela nogostupa. Dakle, od Željanske ulice do pružnog prijelaza, te nastavak izgradnje nogostupa u Ulici sv. Barbare.

 

Lipovljani asfaltiranje 3

 

Lipovljani asfaltiranje 2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.