Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Slovenska donacija od 67.000 eura za Petrinju

Za izgradnju Kuće “Naša djeca”

U okviru humanitarne akcije “Za djecu Petrinje” udruge “Zveza prijateljev mladine Slovenije” i Radiotelevizije Slovenije prikupljeno je 67.000 eura za izgradnju Kuće “Naša djeca” u Petrinji, koja bi trebala zaživjeti krajem godine, priopćilo je Društvo Naša djeca.

Prema želji stanovnika Petrinje, a posebno obitelji s djecom koje žele ostati u svojem gradu, prikupljenim sredstvima i sredstvima drugih donatora postavit će se montažna kuća koja će služiti kao Centar za igru, psihosocijalnu podršku i zabavu djece, mladih i obitelji.

Ondje će se održavati razna događanja, stručne i kreativne radionice, a prikupljena sredstva namijenit će se i za kupnju opreme i ostalog pribora. Pružat će se i usluge pomoći u učenju te stručna psihosocijalna pomoć djeci, adolescentima i roditeljima.

Direktorica Televizije Slovenije Natalija Gorščak rekla je kako su u Sloveniji u posljednjih 50-ak godina imali razorne potrese, Kozjansko i Posočje, tako da su im poznate nevolje i nemoć ljudi nakon potresa.

“Djeci i adolescentima je vrlo teško objasniti takve pojave i teško ih razumiju. U nadi da će se njihovi životi što prije normalizirati, rado smo započeli prikupljanje sredstava za sve njih u okviru prosinačkog dobrotvornog tjedna”, rekla je.

Donacijski ugovor, kao prvi korak u izgradnji kuće, potpisale su Martina Botužić Dževerlija, predsjednica Društva »Naša djeca« Petrinja i Darja Groznik, predsjednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.