PADAJ SILO - Portal Vizual

“Evo nas opet. Nastavljamo satirički igrokaz “Kum ne da kumi”.

U prošloj epizodi slušali ste: kuma Kristina je došla do kuma Igora po lovu za CDU, stvarno blesav naziv, ali je kum odbija i to se onda obije o njegovu glavu i on više nije direktor Sisačkog vodovoda.

Strašno, to je čak i kao satira tragično. Kumovi su svojim čarobiranjem postali začetnici novog dramskog izričaja, oni su tragisatiričari.

No što je još zanimljivog Igor Rađenović rekao u izjavi za 24 sata; “ja sam joj stajao na putu i odbio provesti nezakonitu investiciju i zato sam smijenjen preko noći i bez jasnog obrazloženja voljom Ikić Baniček” te nastavlja; “podnio sam tužbu Trgovačkom sudu, a razmatram i prijavu protiv gradonačelnice zbog trgovanja utjecajem.”

Tu je kraj prvog čina. Nakon kratke stanke nastavljamo sa satiričkim dramoletom: “Kum ne da kumi”.

Drugi čin. Zamislite ured gradonačelnice. Za stolom sjedi kuma, tj. gradonačelnica. Zazvoni telefon.

“Reci, šta ima? Ko napada?”

S druge strane telefona predsjednica Gradskog vijeća Ivana Cindrić: “Bok Kiki, zovem te onak infić, jel ima šta prijavljenih kandidata za direktora Vodovoda, ima li tko tko ti je ok?”

Gradonačelnica već živčana: “Ne ponavljaj dvaput tko tko, ko neka tkočka. Naravno da ima. Javio se onaj pravi.”

“Tko? Oprosti, oprosti neću više tkokat… tkoji?”, usplahireno će predsjednica Gradskog vijeća. Nema glasa s druge strane. Duga stanka, pa svečano “Pejo Trgovčević”.

“Tko? Ovaj, molim?”, trese se mobitel u ruci predsjednice Gradskog vijeća. “Pa on je iz HSP-a?”, prošapće.

“On je umirovljenik, kakav HSP”, bijesno će gradonačelnica.

“Umirovljenik, baš dobro. Povući ćemo ga iz mirovine. Super, dobro, baš dobro. Jel stigla još neka prijava?”, kao usput a noge joj otkazuju.

“Stigla je od Bojana Dadasovića”, mrmlja kuma Kristina.

“Pravnika Dadasovića, pa on vam je iz SDP-a?”, radosno će predsjednica Ivana.

“Bio je”, gradonačelnica naprasno završi razgovor.

Predsjednica Gradskog vijeća ostala bez teksta. Gradski vijećnici ostali bez teksta. Građani Siska bez teksta. Čini mi se da ste i vi, dragi slušatelji, bez teksta. Ovdje završava tragisatiričan igrokaz “Kum ne da kumi”.

Kako ne bi pomislili da se gradonačelničina volja nije izvršila, citiramo njen odgovor redakciji 24 sata: “…moj osobni izbor je bila osoba za koju smatram da je najbolja za taj posao…”

To je tako danas. Sutra, nadam se, više neće biti tako. Ne smije nešto takvo više ikada proći. Neće proći Kristina, neće proći.”

Sve emisije iz serijala “Padaj silo i nepravdo” emitirat ćemo svakog dana u eteru u pet termina: 07:55, 10:55, 14:55, 16:55 i 19:55 sati. Također, emisije će biti objavljene i na ovoj poveznici u formi teksta i kao audio snimke dostupne za preslušavanje u bilo kojem trenutku.


Sedma emisija ciklusa “No pasaran, Kristina, no pasaran”
3.00(4 glasova)
Komentara(0)