Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Primopredaja donacije drvene kućice u stambeno-volonterskom naselju u Mošćenici

Donacija tvrtki Porto Sole, Maxwood i Prima Commerce

U stambeno-volonterskom naselju u Mošćenici održana je primopredaja donacije drvene kućice. Darovnicu o predaji donacije simbolično je gradonačelniku Dumboviću predao Ivan Novak, direktor tvrtke Porto Sole koja je zajedno s tvrtkom Maxwood iz Ukrajine donirala ovu kuću Gradu Petrinji za upotrebu u humanitarne svrhe.

Tamara Jovičić iz udruge Iks kazala je kako će udruga biti zadužena za koordinaciju aktivnosti koje će se odvijati u ovom objektu u Mošćenici, a kojima će korisnicima kontejnerskog naselja, ali i drugoj djeci,  mladima i starima ponuditi raznovrsne aktivnosti.

„Uz to pružat ćemo i psihosocijalnu pomoć i gradnju nekih partnerskih priča s našim stranim partnerima. U suradnji s velikim brojem volontera kroz Europske snage solidarnosti  stvarat ćemo dugoročnu priču o revitalizaciji ovog područja“, kazala je Jovičić te se zahvalila Gradu Petrinji koji je ustupio ovaj prostor i donatorima koji su ga poklonili. Osim predstavnika kompanije Maxwood u Porto Sole, primopredaji su prisustvovali i predstavnici tvrtke Prima Commerce koji su donirali namještaj za interijer ovog objekta.

Gradonačelnik Dumbović prilikom preuzimanja donacije istaknuo je kako je ovo jedna od prvih darovnica koje su konkretne i koje nose prekrasnu priču.

„Veseli me što se tvrtka Porto Sole ovdje registrirala i ima svoju adresu te će biti smještena u ovom prvom dijelu kućice, to je velika stvar i to znači da dobivamo u budućnosti partnere. Ovo je na ponos svih i svakog od nas da kažemo jedno veliko hvala. Kada nam proizvod dođe iz Ukrajine, to je nešto što daje poruku. Svijet je tako mali, ali ima jedno ogromno srce koje povezuje sa dobrim stvarima, a ovo je jedna humanitarna stvar koja mora senzibilizirat sve.

Takve firme koje imaju humanu notu pružili su ruku našem gradu, našim udrugama. Ovo je jedan mali, budući volonterski centar, ali ovih 48 kontejnera mora biti samo privremeno rješenje, nikako trajno. Što prije moramo napraviti dom za svakog čovjeka, Domovina mora napraviti dom, a Domovina mora vidjeti da postoje dobri ljudi koji ovakav proizvod imaju koji ustvari daje im toplinu, daje jedan sadržaj, daje ono  što je najvažnije obiteljski ugođaj, ali daje na kraju i ono što je najvažnije u svakom poslu, a to je biznis koji će donijeti konkurenciju svima ostalima koji se budu natjecali danas sutra sa svojim proizvodom.

Prima je također od srca darovala svoj interijer, nadam se da će dati svima ostalima poruku. Petrinja i Sisačko – moslavačka županija biti će veliko gradilište jer budžetirali smo direktnih i indirektnih šteta četiri do pet milijardi kuna, to nije mala stvar. Mislim da mi kao Grad imamo jednu dobru politiku kontinuiteta i gdje prije svega pružamo ruku jedni drugima, nama nije važno od kuda što dolazi, nama je važno da se pokaže Hrvatska kao jedno tržišno gospodarstvo koje će jednostavno dati u tržišnoj utakmici svima jednaku šansu. Hvala svima, nadam se da će ova naša mala stambena jedinica dati sadržaj i karakter i život i za sve ono što ćemo doći do europskih solidarnih fondova“, kazao je Dumbović.

 

DSC_0019-1024x683

DSC_0020-1-1024x683

DSC_0024-1024x683

DSC_0028-1-1024x683

DSC_0063-1024x683


 

Još vijesti

Copyright © 2021 Quirinus Portal Sva prava pridržana.