Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Predstavljene Digitalne usluge Grada Kutine

Velik napredak u području digitalizacije javne uprave i transparentnosti

Velik napredak u području digitalizacije javne uprave i transparentnosti

Napredak u području digitalizacije javne uprave, transparentnost poslovanja i usluga koje su online dostupne građanima predstavljene su u utorak, 11. svibnja 2021. godine pod zajedničkim nazivom „Digitalne usluge Grada Kutine“ u Poduzetničkom inkubatoru Kutina.

Usluge su predstavili gradonačelnik Zlatko Babić, predstavnik tvrtke Libusoft Cicom Tomislav Knežević i Tomislav Malarić, voditelj u Središnjem uredu za razvoj digitalnog društva.

„Drago mi je što Grad Kutina od 2005. godine, otkada imamo gradsku riznicu, pa do danas intenzivno radi na poboljšanju transparentnosti rada gradskih ustanova Grada Kutine i osnovnih škola prema našim sugrađanima“, naglasio je gradonačelnik Zlatko Babić.

 

 

Kasnije je to usavršeno kroz nekoliko sustava, prvenstveno kroz iProračun

 

 

Sljedeći korak je uvođenje digitalnih obrazaca, jer je posebno u vrijeme pandemije bilo potrebno smanjiti fizički, a povećati digitalni kontakt, ističe Babić.

 

 

Prva smo pametna industrijska zona u Hrvatskoj, podsjeća Babić, a u realizaciju svih programa uključili smo vodeće ljude iz ovoga područja.

 

 

Zahvalio je na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji tvrtki Libusoft Cicom, jer, zahvaljujući tome, Grad Kutina je digitalan i transparentan grad i u tom dijelu među najboljim gradovima u Hrvatskoj.

„Mi smo pilot jedinica lokalne samouprave za uvođenje sustava kvalitete, kao jedini grad u RH, svi naši radni procesi bit će uređeni i usklađeni sa standardima EU“, zaključuje gradonačelnik Babić.

Zadovoljstvo ovom suradnjom iskazao je i Tomislav Knežević iz tvrtke Libusoft Cicom

 

 

Kutina ovim funkcionalnostima pokazuje da je definitivno digitalna, otvorena i transparentna, naglašava Knežević.

Ovo je pokazatelj u kojem smislu treba razvijati digitalne aplikacije na korist svih sugrađana, rekao je u ovoj prigodi Tomislav Malarić, te dodao kako je ovo veliki iskorak, ovo je budućnost i zato je Središnji državni ured i dao punu potporu povezivanju u državni sustav.

 

IMG-20210511-WA0002

IMG-20210511-WA0003

IMG-20210511-WA0004

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.