Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Pravi početak Sisačko – moslavačke županije uz Ivana Celjaka i listu broj 2

Izađite na izbore u nedjelju i dajte svoj glas županu za pravi početak!

Izađite na izbore u nedjelju i dajte svoj glas županu za pravi početak!

Sisačko-moslavačka županija, nakon svih nevolja koje su je snašle, treba novi, pravi početak. Potrebna joj je mlada energija, vodstvo s vizijom i željom da napravi promjene. Upravo su to ključne kvalitete kandidata HDZ-a za župana – Ivana Celjaka koji zajedno sa svojim timom ozbiljno promišlja kako da Sisačko-moslavačka županija ostvari svoj puni potencijal i postane mjesto u kojem ljudi žele živjeti. Celjak ima 38 godina, magistar je prava, rođen i odrastao u Sisku pa dobro poznaje sve brige i izazove svojih sugrađana.

Iako je u aktualnoj situaciji prioritetno vratiti ljude u njihove obnovljene domove, kroz Program za pravi početak, Ivan Celjak i njegov tim fokusirali su se na razvoj cijele županije u svim segmentima. Paralelno s obnovom uništenih domova, nužno je stanovnicima Sisačko-moslavačke županije osigurati radna mjesta koja će im omogućiti normalni život.


MJERE POMOĆI GOSPODARSTVU, TURIZMU I POLJOPRIVREDI

Odlukom o promjeni statističkih granica regija, mali poduzetnici i privatne tvrtke iz Sisačko-moslavačke županije moći će dobiti do 70 posto bespovratnih sredstava za ulaganje u nove proizvodne pogone, opremu i strojeve, srednji do 60 posto te veliki do 50 posto. Najavljeno je stvaranje Fonda za financijske potpore poduzetnicima, a potpore su planirane i za start-upove, kao i mogućnost da koriste prostore i opremu u poduzetničkom inkubatoru.

Sisačko-moslavačka županija može temeljiti svoj rast i razvoj i na turizmu kao jednom od neiskorištenih gospodarskih potencijala, pa Celjak najavljuje razvoj kongresnog i zdravstvenog turizma kroz investicije u Top-Terme Topusko i Lječilište Topusko u vrijednosti 600 milijuna kuna. Tu su i promocija Moslavačkih vinskih cesta, potpora uzgoja škrleta u moslavačkom vinogorju, gradnja Turističko-edukacijskog centra u Donjoj Posavini, uređenja ulaza u Park prirode Lonjsko Polje sa sisačke strane kao i potpore za uređenje kupališta uz Kupu i mjesta uz rijeku Unu.

Ivan Celjak i njegova lista broj 2 zalažu se i za razvoj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i veće potpore poljoprivredi, razvoj procesa održive proizvodnje hrane poticanjem uzgoja autohtonih pasmina i očuvanjem tradicijske baštine, te osnivanje poljoprivrednog poduzetničkog inkubatora.


ULAGANJE U ZNANOST I OBRAZOVANJE

Celjak vjeruje da je vrlo bitno na području županije zadržati mlade i obrazovane, zbog čega županiju želi razvijati kao obrazovni i inovacijski centar. Redovni studenti s područja županije koji upišu prvu godinu fakulteta na potresom pogođenom području, dobit će jednokratnu naknadu u iznosu od 5 tisuća kuna. Planira se i izgradnja zanimljivog projekta STEM kuće u Sisku namijenjene učenicima i studentima, osnivanje Visokoškolske ustanove iz područja zdravstva, ali i obnova svih matičnih škola stradalih u potresu, kao i izgradnja i obnova oštećenih Gimnazije Sisak, Ekonomske škole Sisak, Srednje škole Petrinja i Srednje škole Glina.

Uz postojeći srednjoškolski program tehničar za razvoj videoigara, Celjakov program najavljuje novi kampus u Novskoj koji bi osigurao da taj grad i dalje bude središte gaming industrije u Hrvatskoj. Uz obnovu potresom stradalih domova za starije i nemoćne Petrinja i Glina, proširit će smještajne kapacitete te izgraditi novi dom u Kutini. Nastavak jačanja mreža usluga za hrvatske branitelje i Memorijalnog centra, te nastavak uspješne suradnje Ivana Celjaka braniteljima diljem županije, također su među najbitnijim ciljevima programa kojima Celjak nastoji osvojiti što više glasova na predstojećim izborima.


BOLJA PROMETNA POVEZANOST SA ZAGREBOM

Celjakov tim nije zaboravio ni prometnu i komunalnu infrastrukturu, pa će inzistirati na rješavanju prometne povezanosti sa Zagrebom te izgradnji novog mosta na rijeci Odri u Sisku i pristupnih cesta. Preko Županijske uprave za ceste planirana je obnova cestovnih pravaca u vašim mjestima, a tu je i infrastrukturni projekt željezničke pruge kroz Kutinu i Novsku u svrhu povećanja putničkog i teretnog prometa. Ivan Celjak najavljuje borbu na državnoj razini za poboljšanje sustava obrane od poplava te navodnjavanja poljoprivrednih površina.

Kako bi se svi nabrojeni projekti i realizirali, izađite na izbore u nedjelju i dajte svoj glas županu za pravi početak – HDZ-ovom Ivanu Celjaku i njegovoj listi broj dva koju podupiru i koalicijski partneri HSLS, HSS, HSP, Hrvatski konzervativci, HNS te HSU.


Celjak 02


Promidžbeni članak


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.