Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Poštanski ured u Novskoj od danas na novoj lokaciji, u Ulici kralja Tomislava 4

Omogućeno plaćanje gradskih komunalnih računa bez naknade

Omogućeno plaćanje gradskih komunalnih računa bez naknade

U Novskoj je u ponedjeljak, 17. svibnja poštanski ured 44330 Novska počeo s radom na novoj lokaciji, u Ulici kralja Tomislava 4. Korisnicima je na trima šalterima i u financijskom kutku dostupan širok spektar usluga. Osim poštanskih, na raspolaganju su i bankarske, osiguravateljske, telekomunikacijske te maloprodajne usluge.

„Sretan sam što su djelatnici Hrvatske pošte dobili zaista prekrasan i primjeren prostor za obavljanje poštanskih usluga. Zahvalan sam Upravi Hrvatske pošte što je prepoznala da u Novskoj treba napraviti novi poštanski ured. Radujem se i zbog usluge Banka u Pošti kojom je Novska dobila i drugu banku u gradu“, istaknuo je Marin Piletić, gradonačelnik Novske.

Mate Mišetić, član Uprave Hrvatske pošte, istaknuo je kako će stanovnici Novske od sada imati poštanski ured u primjerenijem prostoru u kojem će im na raspolaganju biti široka paleta usluga te je dodao: „Novi prostor značajan je i za radnike Hrvatske pošte koji će moći još bolje ispunjavati svoju temeljnu misiju – biti građanima na usluzi.“

U poštanskom uredu u Novskoj odnedavno i poslovni subjekti, zajedno uz privatne korisnike, mogu obaviti usluge platnog prometa preko Hrvatske poštanske banke, a stanovnicima grada omogućeno je i plaćanje gradskih komunalnih računa bez naknade. Hrvatska pošta pretvara poštanske urede u centre usluga kako bi korisnicima diljem Hrvatske, a pogotovo onima u manjim mjestima i na otocima, pružila jednake mogućnosti kakve imaju korisnici u većim gradovima.

Poštanski ured 44330 Novska poslovat će na novoj lokaciji prema redovitom radnom vremenu, od ponedjeljka do petka, od 8:00 do 17:00 sati, te subotom od 8:00 do 12:00 sati.

U studenom 2020. Marin Piletić, gradonačelnik Novske, i Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte, potpisali su ugovor o zamjeni dviju nekretnina. Grad Novska ugovorom je dobio etažni dio nekretnine na Trgu Luke Ilića Oriovčanina 9, ukupne površine 181,26 m² i pripadajući dio zemljišta iza zgrade, a Hrvatska pošta u zamjenu je dobila poslovni prostor u prizemlju zgrade u Ulici kralja Tomislava 4, površine 189,36 m². Kako je vrijednost gradske nekretnine veća, Hrvatska pošta doplatila je iznos od 155.400,00 kn.

 

Mate Mišetić i Marin Piletić

Poštanski ured 44330 Novska 2


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.