Medved

Potpredsjednik Vlade i ravnatelj stožera za obnovu nakon potresa Tomo Medved izjvijestio je u četvrtak da su do sada na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije postavili 2055 privremenih mobilnih kućica i kontejnera za stradale.

Medved je na sjednici Vlade izjavio da su krajem prošloga tjedna otvorena kontejnerska naselja u Sisku i u Petrinji. Na električnu energiju su ukupno priključili 2285 mobilnih objekata za što je utrošeno 53,8 milijuna kuna iz državnog proračuna.

Postavili su i sedam GSM baznih postaja kako bi se područje bolje pokrilo mobilnim signalom. Uložili su više od 100 milijuna kuna u sanaciju cesta i mostova oštećenih u potresu.

Podijeljeno je ukupno 1040 tona hrane te preko 650.000 toplih obroka.

Zaprimili su 448 zahtjeva za žurno uklanjanje objekata, a do sada su uklonili 66 objekata, dok ih je 15 u postupku uklanjanja. Do sada su prikupili te je u obradi 8136 zahtjeva za obnovu.

Medved je izvijestio kako je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje započeo s nekonstrukcijskom obnovom. Prikupljeno je 6259 zahtjeva koji su u velikoj mjeri obrađeni, a ugovoreno je 120 objekata za nekonstrukcijsku obnovu.

Proces sanacije i obnove započeo je ovoga tjedna na šest objekata, a do kraja tjedna očekuje se pokretanje radova na 80 obiteljskih kuća.

Medved je najavio maksimalne napore kako bi tijekom proljeća i ljeta obnovili objekte koji imaju oštećene dimnjake, zabatne zidove i krovišta, a takvih je objekata približno 20.000.

Do sada su proveli 155 sanacija bunara.

Medved: Postavljeno 2055 privremenih mobilnih kućica i kontejnera
0.00(0 glasova)

Autor HINA

Komentara(0)