Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Magdalena Komes: Smatram važnim poručiti kako ću djelovati nakon izbora, a očekujem da se i drugi kandidati o tomu izjasne

Priopćenje HDZ-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Petrinje

Priopćenje HDZ-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Petrinje

Priopćenje kandidatkinje za gradonačelnicu Petrinje, Magdalene Komes (HDZ), prenosimo u cijelosti:

“U nedjelju 16. svibnja Petrinjci će odlučiti kakvu budućnost žele. Smatram važnim poručiti kako ću djelovati nakon izbora, a očekujem da se i drugi kandidati za gradonačelnika kao i liste koje se kandidiraju za Gradsko vijeće Petrinje o tomu izjasne.

Prethodni sastav Gradskog vijeća obilježila su previranja. Smijenjena sam kao predsjednica jer sam se usprotivila prodaji gradske imovine, a posebno dječjeg odmarališta u Punatu, što je doista bila direktna pljuska svima nama u Petrinji od strane Darinka Dumbovića. Ne trebamo spominjati one brojne druge, poput stravično loše vođenog projekta aglomeracije pa do problema s donacijama, kao da sve ono prije već nije bilo previše.

U svibnju biramo predstavnike Petrinje koji imaju mogućnost otvoreno pristupiti suradnji prije svega po pitanju obnove našeg grada, a potom i po ispravljanju svega lošega što nam odlazeći gradonačelnik ostavlja u naslijeđe. Mogu garantirati da ću kao gradonačelnica surađivati sa svima u našem Gradskom vijeću, i najavljujem upravo takav pristup, bez obzira s koje liste će tko biti izabran, pa čak i s one koalicijske koju je okupio uskoro bivši gradonačelnik.

Gradonačelnik kojeg ispraćaju ozbiljne i brojne afere o kojima su izvještavali svi mediji poput Telegrama, RTL-a, Nove TV, Jutarnjeg lista, Indexa, Direktnog (…), više neće biti akter petrinjske politike. On se naime s listom kandidirao za županijsku skupštinu, a u Petrinji samo za gradonačelnika, za funkciju na kojoj neće ostati jer osim njegovih koalicijskih stranaka, nitko mu neće nakon svega pružiti podršku. Za sada to nitko nije najavio, a ako bilo koja lista to planira, vrijeme je da Petrinjcima to jasno poruči prije nedjelje 16. svibnja!

Ovih dana često se može čuti kako kandidat Dumbović optužuje sve druge, a posebno državna ministarstva za kaskanje u obnovi Petrinje. Prvo optužuje, a onda koristi svaku priliku za slikanje s ministrima, u trenutku kada se Petrinji nešto donosi. Gledali smo ga tako zadnjih dana s ministrom Goranom Grlićem Radmanom s donacijama iz Italije, s potpredsjednikom Vlade, Tomom Medvedom, na otvaranju kontejnerskog naselja u Mošćenici… Tu je za slikanje, a onda dan kasnije iste te s kojima se voli slikati optužuje. Kako s takvim čovjekom surađivati. Što će biti sutra s brojnim donatorima, čije donacije prima, a onda oni slušaju o Petrinjcima koji prosvjeduju na ulicama jer s njihovim donacijama barata bez imalo transparentnosti. Kako im sutra misli pogledati u oči?

Nakon 16. svibnja sve to moramo promijeniti. Najavila sam uvođenje transparentnog vođenja grada za što će nam pomoći grad Bjelovar, nadam se da svi kandidati na ovim izborima to mogu podržati. Svi osim jednog, kandidata Dumbovića koji je za to imao dugih osam godina mogućnosti. Odlazeći gradonačelnik nije prihvatio niti moju ponudu pomoći, a sve to pokazuje kako mu obnova Petrinje nije bitna. Štoviše, za N1 televiziju je najavio kako misli da će nam “nakon izbora biti gore”! Odnedavno često i mene spominje, zamjera mi što ga kritiziram, zamjera mi što najavljujem kako ću prihvatiti svaku pomoć za obnovu Petrinje. Ne odgovara mu što Petrinja ima alternativu! Vjerujem u Petrinju, znam da možemo obnoviti i revitalizirati naš grad. Za to će trebati surađivati sa svima, garantiram upravo takav pristup. Nećemo čekati, energično ćemo raditi “Za Petrinju budućnosti”!

Magdalena Komes, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje”


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.