Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Komes: Petrinja treba promjene i suradnju s Vladom RH na obnovi i revitalizaciji

Priopćenje za javnost kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje

Priopćenje za javnost kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje, Magdalene Komes, prenosimo u cijelosti:

“Petrinjske ulice još su jednom nakon zadnjih kiša na najgori način pokazale koliko je zadnjih osam godina bilo loše za naš grad. Nepostojeći nogostupi, razrovane ceste koje svakodnevno nanose štetu vozilima stanovnika Petrinje i naših posjetitelja, a nakon svake obilnije kiše dobijemo i poplave s mješavinom kanalizacijske i oborinske vode. Sve je to bilo tako i prije razornog potresa i sve je to rezultat vladavine mog protukandidata, koji s manjim brojem glasova ulazi u drugi krug. Potres koji je uništio naše domove, naše zgrade, škole, vrtiće pokazao je tek pravu razinu nesposobnosti čelnika gradske uprave, koji umjesto da pokreće obnovu i priprema dokumentaciju, bavi se optuživanjem i svađom prvenstveno s Vladom Republike Hrvatske, a s kojom bi trebao surađivati. Umjesto svakodnevne komunikacije, radi potrebe predizborne kampanje kandidat Reformista na izborima za gradonačelnika Petrinje očigledno zaustavlja obnovu, što je samo zadnji i možda najgori u nizu od njegovih katastrofalnih poteza kojima je naš grad unazadio.

Znajući kako gradska uprava s takvim gradonačelnikom nije u stanju pokretati obnovu, odmah nakon što sam uspješno pokrenula radove na zgradi institucije koju vodim, Doma za starije i nemoćne u Petrinji, kao prve zgrade javne namjene, ponudila sam da Grad Petrinja preuzme svu dokumentaciju kao primjer te da pomognem dodatno u prilagodbi rješenja za obnovu drugih zgrada. To je Darinko Dumbović odbio. I ne samo da je odbio, u petak je javno pokušao dovesti u pitanje obnovu te zgrade, što je krajnji čin predstave katastrofe koju predstavlja taj čovjek za Petrinju. Sad proziva za dokumentaciju koju je odavno mogao imati na stolu, a jasno sam poručila kako ju može preuzeti bilo kad. U petak je osim sumnje u radove propitivao i gdje su korisnici doma, isti oni za koje niti jednom nakon potresa nije nazvao i pitao za njih, upravo suprotno, zvala sam ja njega da ponudim pomoć.

Nažalost, u potpunom nedostatku kvaliteta za upravljanje gradom, kandidat Reformista u petak je još jedanput optuživao sve druge i bavio se sa svime osim s onim zbog čega Petrinjci prosvjeduju mjesecima unazad i to upravo prema gradskoj upravi, izostanku obnove. I dalje se netransparentno dijele donacije, kao i ostala proračunska sredstva, a kandidat Dumbović proziva Vladu za odluku o kupovini borbenih zrakoplova. U narušenoj Petrinji, razrovanih cesta i poplavljenim dvorištima Petrinjaca naš, još vrlo kratko vjerujem, aktualni gradonačelnik, bavi se svime osim s onim što je u njegovoj ingerenciji.

Kandidat Dumbović pokušava izbore u Petrinji pretvarati u nekakav referendum prema Vladi RH jer iza sebe nema rezultate, pa čak niti program. Međutim, u pravu je oko referenduma, izbori 30. svibnja će to doista biti, ali referendum o tomu može li Petrinja preživjeti još četiri godine teškog nemara i uništavanja. Osim što sam pobjednica u prvom krugu izbora, svi kandidati koji nisu uspjeli izboriti drugi krug su bili također kandidati promjena, svi mi smo nudili promjene u vođenju Petrinje naspram kontinuiteta lošeg upravljanja i zapostavljanja grada.

Ako Petrinja izabere promjenu, jasno sam poručila kako od prvog dana krećemo s dnevnom komunikacijom prema Vladi RH, u koordiniranu, brzu i kvalitetnu obnovu, ali isto tako sam najavila i reviziju rada i financijskog poslovanja, upravo nakon čega su počeli česti napadi na mene od strane mog protukandidata. I na ovaj način još jednom šaljem izravnu poruku građanima Petrinje ali i svom protukandidatu kako će to biti jedna od prvih odluka mene kao gradonačelnice, a sigurna sam i novog Gradskog vijeća.

Od prvog dana uvest ćemo i punu transparentnost u radu, uz potporu Grada Bjelovara, a kako nas donatori ne bi zaobilazili kao što to sada čine, i kako bi građani znali sve potrebne informacije ali i podatke o obnovi svoga grada. Na kraju, kao gradonačelnica, sigurno se neću upuštati u svađe s poslodavcima grada i usporavati njihov rast i razvoj visokim nametima, radit ćemo s njima i pomagat ćemo njihovom jačanju, investicijskom potencijalu i novom zapošljavanju. Borit ćemo se za olakšice od strane države kakvu je dosadašnja vlast propustila tražiti, a sada se tomu i protivi, samo kako bi Petrinja izgledala zapostavljeno i zaboravljeno. Promjene su zato neminovne, jer bez njih nema budućnosti za Petrinjke i Petrinjce!

Magdalena Komes”


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.