Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Izložba “Potres na Banovini slikom i riječi djeteta”

Može se razgledati do 31. svibnja u Strukovnoj školi u Sisku

Može se razgledati do 31. svibnja u Strukovnoj školi u Sisku

Nakon izložbi radova u Čepinu,  u Sisku, u prostoru Strukovne škole Sisak, postavljena je izložba likovnih i literarnih radova djece prema natječaju „Potres na Banovini slikom i riječi djeteta“.

Izložba je postavljena u organizaciji UHDDR Općinski Ogranak Čepin, UHDDR Temeljni ogranak Budaševo, Udruge za brigu o djeci i mladima „Radost“ Budaševo, Sisačko-moslavačke županije  i u suradnji sa volonterima i školama na području Sisačko-moslavačke županije i prije svega veliku pomoć učiteljica Ljiljane Slunjski, Lucije Kovačić, Sanje Tomašinec i Kate Friš.

U sklopu izložbe postavljene su i fotografije s akcija pomoći potresom pogođenim područjima dragovoljaca iz Čepina, Budaševa i ostalih dijelova Hrvatske. U danima pomoći posebno su emotivno  na dragovoljce djelovali dani straha, nemoći, stradanja i patnje djece te je to bio i povod jednoj ovakvoj akciji u sklopu koje će hrvatski dragovoljci sa suradnicima izabrati najbolje radove u Čepinu, Sisku i Budaševu gdje će izložba preseliti nakon Siska. Najbolje pojedince će posebno nagraditi uz nadu da će uskoro omogućiti povesti djecu na izlet u Baranja, Čepin i Vukovar.

Djeca su naročito teško doživjela potres, stradanja i strah što su prenijeli u svoje radove koje su dostavili kao pisane radove i na papiru iz likovne mape, tehnikama po želji.

Radovi koji su dostavljeni su radovi učenika iz osnovnih škola Galdovo, Budaševo-Topolovac-Gušće, Prva Osnovna Škola Petrinja, O.Š. Dragutin Tadijanović Petrinja, Područna Škola Mošćenica, O.Š. Ivan Goran Kovačić Gora, O.Š. Sela te radovi djece iz dječjeg vrtića „Zvončić“ Čepin i O.Š. „Miroslav Krleža“ Čepin.

Izložba se može razgledati do 31. svibnja.

 

IMG-20210517-WA0030

IMG-20210517-WA0032

20210514_111633

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.