Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Ivan Celjak: Našu županiju moramo gospodarski razvijati i demografski obnoviti

Na Dan državnosti, 30.05. birajte kandidata broj 1 u drugom krugu izbora za župana!

Na Dan državnosti, 30.05. birajte kandidata broj 1 u drugom krugu izbora za župana!

Prilikom obilaska naše Sisačko-moslavačke županije susreli smo toliko dragih i pozitivnih ljudi koji su okrenuti budućnosti i koji unatoč svemu vjeruju u jedan pravi početak. To me motivira i stoga s nestrpljenjem i radošću čekam 30. svibnja kada očekujem da ću postati župan i obnašati tu dužnost s ponosom i velikom odgovornošću”, istaknuo je Ivan Celjak, kandidat za župana Sisačko-moslavačke županije te dodao kako su jučer u Petrinji potpisani ugovori za projekte obnove obiteljskih kuća u vlasništvu Republike Hrvatske na potresom pogođenim područjima i uklanjanja i izgradnje zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima. Tom prigodom Sisačko-moslavačku županiju posjetili su ministri Zdravko Marić, Tomo Medved i ministrica Nataša Tramišak.

Vrijednost ugovora je 627 milijuna kuna. Obnova kuća odnosi se na obnavljanje minimalno 300 obiteljskih kuća i 200 izgrađenih stambenih jedinica. Još jednom naglašavam nužnost suradnje lokalne i državne vlasti i kako ćemo samo uz pomoć Vlade Republike Hrvatske učiniti značajne iskorake u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji Sisačko-moslavačke županije”, objašnjava Celjak.

Važnim smatra i to da se svim stanovnicima županije omogući da žive i rade u svojoj županiji, da se poduzetnicima olakša poslovanje i potaknu nova ulaganja te da se zadrži studente.

Uz redovno poticanje studenata kroz program stipendija, svi redovni studenti s područja Sisačko-moslavačke županije koji upišu prvu godinu fakulteta na potresom pogođenom području županije, dobit će početkom akademske godine jednokratnu naknadu u iznosu od 5.000,00 kuna. Ovo nije mjera samo za pomoć studentima već i argument za dolazak novih studijskih programa u našu županiju, što otvara nove perspektive za mlade”, objasnio je Celjak te dodao kako uz obnovu treba ulagati i u druge infrastrukturne projekte i poljoprivredu te omogućiti rad svih škola i vrtića.

Svi programski ciljevi služe za stvaranje pravog početka i bolje budućnosti za sve stanovnike naše županije. Pred nama je velik i odgovoran posao, uz obnovu, našu županiju moramo gospodarski razvijati i demografski osnažiti”, dodao je Celjak.

Građani su u prvom krugu pokazali da najviše vjeruju županu za pravi početak, Ivanu Celjaku. Na Dan državnosti, 30. svibnja stoga birajte kandidata broj 1 u drugom krugu izbora za župana!


Promidžbeni članak


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.