Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Interpretacijski centar baštine Banovine nastavlja raditi na novim projektima

Morali prilagoditi način rada

Morali prilagoditi način rada

Interpretacijski centar baštine Banovine u Petrinji osnovan krajem 2016. godine, od 2018. djeluje institucionalno sa sjedištem u Petrinji. Razorni potres koji je krajem prosinca prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju oštetio je i zgradu u kojoj ovaj centra ima sjedište. Dok očekuju obnovu svoj način rada prilagodili su postojećoj situaciji, projekata ne nedostaje.

Ravnateljica ove ustanove, Martina Mladenović  napominje kako je na inicijativu i prijedlog Kulturnoga centra braće Radić  Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije proglasila 2021. godinu „Godinom Stjepana Radića“ u Sisačko-moslavačkoj županiji. Ove se godine, i to 11. lipnja,  obilježava 150. obljetnica rođenja hrvatskog velikana Stjepana Radića, rođenom u malom posavskom selu nedaleko od Siska, Desnom Trebarjevu. Podsjetimo, osnivač ICBB-a je Sisačko-moslavačka županija, koja 11. lipnja slavi Dan županije, a program na taj datum bit će

 

 

U pripremi je i izložba o Stjepanu Radiću

 

 

Dodajmo još kako će tijekom ove godine u spomen na Stjepana Radića biti, uz potporu mnogobrojnih znanstvenih, kulturnih i obrazovnih ustanova, održan niz  znanstvenih skupova, predavanja, izložbi i drugih kulturnih događanja, a glavna svečanost održat će se u njegovu rodnu selu, Desnom Trebarjevu, na njegov rođendan i Dan Sisačko-moslavačke županije, 11. lipnja.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.