Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Donacija Crvenog križa Krk petrinjskom pjevačkom društvu “Slavulj”

Ukupne vrijednosti oko 72 tisuće kuna

Ukupne vrijednosti oko 72 tisuće kuna

Gradsko društvo Crvenog križa Krk u subotu je u Petrinji predalo donaciju  kontejnera Hrvatskom pjevačkom društvu „Slavulj“ koje je najstarije pjevačko društvo u Hrvatskoj s kontinuiranim radom 157 godina.

Niti Domovinski rat i progonstvo nisu spriječili ovo pjevačko društvo u nastojanju da se održi kao kulturni stup kulturom i poviješću bogate Petrinje, pa tako to nisu dopustili niti prirodnoj katastrofi koja ih je zadesila.

Donaciju je u ime Gradskog društva Crvenog križa Krka predala Marijana Jakominić, ravnateljica društva, a uz nju su bili nazočni i donatori Pomorsko špediterska tvrtka iz Francuske CMA CGM France, u ime koje je bio kapetan Jakov Karmelić, zatim Nedjeljko Pinezić, predstavnik obrtnika i poduzetnika grada Krka  i glavni koordinator humanitarne akcije Vedran Kirinčić.

Kontejner je veličine 12,5m sa 2,5m, s ugrađenim sanitarnim čvorom, klima uređajem, kuhinjom, opremljen kompletnom rasvjetom i s podovima na koje je postavljen laminat. Obložen je OSB pločama i napravljene toplinske i zvučne izolacije, tako da je ukupne vrijednosti oko 72 tisuće kuna.

Željko Crnković, predsjednik HPD-a „Slavulj“ zahvalio se donatorima u ime svih članova pjevačkog društva, a posebno građanima Krka i Gradu Krku koji su također bili potpora u donaciji.

Nedjeljko Pinezić je u ime obrtnika i poduzetnika Grada Krka istaknuo kako je u ovom porušenom gradu iznimno bitan društveni život, a kapetan Jakov Karmelić je istaknuo kako je ovaj brodski kontejner u svojem dosadašnjem vijeku plovio svim svjetskim morima, no ipak je svoju trajnu i pravu vrijednost pronašao sada , kao privremeni dom, pjevačkom društvu „Slavulj“.

Primopredaji je nazočio i Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje koji je istaknuo kako mu je drago što je kulturna vrijednost petrinjskih „Slavulja“ prepoznata u cijeloj domovini te što su im dragi gosti omogućili daljnji nastavak djelovanja.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.