Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Dan otvorenih vrata u Poduzetničkom inkubatoru u Novskoj

Novska je privukla veliki broj mladih iz cijele Hrvatske

Novska je privukla veliki broj mladih iz cijele Hrvatske

Gaming industrija promijenila je Novsku na bolje, osim što se u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 1i 2 već stvaraju video igre i provode edukacije budućih game developera, veliko je zanimanje i za posjetu inkubatora.

SiMoRa i PISMO omogućili su zainteresiranima posjetu organizirali Dan otvorenih vrata i otvorili svoja vrata svim zainteresiranim posjetiteljima, u subotu 8. svibnja, da se upoznaju s radom Poduzetničkog inkubatora PISMO 1 i 2.

Zainteresirani su došli iz Zagreba, Kutine, Novske, i u nekoliko grupa, radi epidemioloških mjera, dobili mogućnost vidjeti što sve gameri rade, video igre i aplikacije u PISMO1, a u PISMO2 opremu koja se koristi kod izrade igara, kao i čuti vrijedne informacije od voditelja edukacija gamera, Zvonimira Mikšića i Dominika Cvetovskog.

Više Ivana Matanović iz SIMoRe

 

 

Posebno su uživali mladi koji će možda i sami jednog dana kreirati svoje računalne igre, u zadnje dvije godine tragom gaminga Novska je privukla veliki broj mladih iz cijele Hrvatske, kako je rekao gradonačelnik Marin Piletić, „mnogi su se trajno vezali za naš grada, cilj nam je zadržati mlade ljude u Novskoj“.

Tome bi trebao doprinijeti i „Kampus gaming industrije”, gradio bi se u Poduzetničkoj zoni Novska i trebao bi postati, „jedna od najnaprednijih visokoškolskih ustanova game-developmenta u Hrvatskoj, regiji, ali i u svijetu“.

Direktor SiMoRe, Mario Čelan

 

 

Dojmovi  Vjekoslava Hanjileca, koji je iz Kutine došao u Novsku na Dan otvorenih vrata Poduzetničkog inkubatora.

 

 

GAMING_DAN_080521_21-novska-1200x800

GAMING_DAN_080521_23-novska-1200x800

GAMING_DAN_080521_18-novska-1200x800

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.