Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Četvrta emisija ciklusa “Smrt fašizmu, sloboda narodu”

Zaigrajmo kviz pod nazivom “Kako postati i ostati gradonačelnik?”

Zaigrajmo kviz pod nazivom "Kako postati i ostati gradonačelnik?"

“Dragi slušatelji, a sada nešto fenomenalno – kviz! Zaigrajmo novi kviz u eteru Quirinus radija.

Zaigrajmo kviz pod nazivom “Kako postati i ostati gradonačelnik?”. Teme u našem kvizu su slike i prizori iz života gradonačelnika – što voli, što ne voli i slična bedasta pitanja. Za sudjelovanje u kvizu mogu se prijaviti svi koji nazovu u roku od tri sekunde. Jedan, dva, tri… evo javio se jedan kandidat, čestitam, u zadnjoj stotinki! Predstavite se našim slušateljima.

– Mogu li podatke ostaviti u režiji?, upita jedan milozvučan ženski glas.

Kako ne, važno je sudjelovati i osvojiti nagradu od 800 tisuća kuna. Bolje dati vama, cijenjena slušateljice, nego gradskom proračunu, a oni opet nama, pa mi… nije važno. Je li tako kandidatkinjo? S druge strane muk.

Spremni ste, počinjemo? Skoncentrirajte se i samo se skoncentrirajte. Prvo pitanje – što gradonačelnik najviše voli?

– Najviše voli svoje slike u novinama gdje je dobro ispao i još nešto pametno rekao. Ono, kao i novinari se dive kako sam lijepa i pametna.

Bravo! Odgovor je točan. Idemo na drugo pitanje – kako postići da fotoreporteri izaberu tvoju najljepšu sliku i ispod nje postave tekst kako si ti genijalan i velika je sreća što si baš ti gradonačelnik?, upitah nepoznatu damu poznatog glasa.

– Može li malo duži odgovor?, skrušeno će dama.

Ma Samo opletite i ne marite za vrijeme, svo vrijeme je vaše.

– Kada bi gradonačelnik, na primjer, odlučio potplatiti fotoreportera da stavi najljepšu sliku, pa onda urednika za najbolji komentar i na kraju vlasnika novina da to sve prođe… nikad kraja komplikacijama, ozbiljno će dama.

– I kada bi sve potplatio, ostaje najveća nepoznanica – čitatelji. Tko može biti siguran da će čitatelji dati svoj novac i kupiti primjerak tih novina?

Bravo, uskliknuh. Odgovor je točan, ali djelomično. Preciznije molim, kako obraditi čitatelja?

– Najbolje je izbjeći plaćanje od strane čitatelja, samouvjereno će dama.

– U stvari, najbolje je izbjeći lokalne novinare i novine, te sam napraviti novine koje će hvaliti tvoje genijalne ideje i ostvarenja.

Izvanredno! Izvanredno, uskliknuh opet. Bravo za našu kandidatkinju! A tko bi to plaćao i kako bi dostavljali novine?, radoznalo ću ja.

– Tko bi plaćao? Pa gradski proračun, a dostavljali bi djelatnici gradskih tvrtki ili bi platili nekoga za dostavu, možda malo presigurno odgovori nepoznata dama, te nastavi:

– Imam čak i ime za te novine. Nazvala bi ih “Sisački vjesnik”.

Vi ste čudo, po treći put uskliknuh. Vi ste novi Machiavelli. Bravo, opet točan odgovor. Kako se samo spretno snalazite u toj medijsko-političkoj žabokrečini… postavljam vam zadnje pitanje, koliko bi taj projekt stajao gradski proračun, tj. stanovnike grada Siska?

– Puno manje nego što je korist za mene, mislim gradonačelnicu, odrješito će nepoznata dama.

– Tiskali bi oko 15 tisuća novina, puta na primjer 1 kuna po primjerku. To je 15 tisuća kuna mjesečno, znači cirka 180 tisuća kuna godišnje. Kada bi izlazili na primjer 6 godina to bi ispalo, ne hvatajte me za riječ, oko milijun kuna.

Ovaj štropot s druge strane sam ja koji pada i ruši vazu s gerberima. Ne zaustavlja se dama, te žustro nastavi:

– Ne samo da u novinama prikazujem sebe u najboljem svjetlu, kao najbolju gradonačelnicu svih vremena, već i uništim jebeni Sisački tjednik. Pa nek si pišu svojoj strini. Jednim udarcem dvije mušice.

– A što kažeš?

Tišina.

– Halo, čujemo se, Cezare?, nervozno će dama.

Nakon nekoliko trenutaka civilizacijskog šoka, upitah: Tko ste vi neznana gospođo?

S druge strane muk i prekid veze.

Dragi slušatelji, u sklopu serijala “Padaj silo i nepravdo”, slušali ste kviz “Kako postati i ostati gradonačelnik?”.

Sve emisije iz serijala “Padaj silo i nepravdo” emitirat ćemo svakog dana u eteru u pet termina: 07:55, 10:55, 14:55, 16:55 i 19:55 sati. Također, emisije će biti objavljene i na ovoj poveznici u formi teksta i kao audio snimke dostupne za preslušavanje u bilo kojem trenutku.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.