Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

660 spremnika za odlaganje papira za kućanstva na području Velike Ludine

“Ovi spremnici su besplatni i neće stvoriti veće troškove na računima“

"Ovi spremnici su besplatni i neće stvoriti veće troškove na računima“

Na prostoru Reciklažnog dvorišta u Velikoj Ludini dopremljeno je od dobavljača 660 spremnika za odlaganje papira. Ti spremnici bit će tijekom slijedećih dana podijeljeni po kućanstvima Općine Velika Ludina. Istaknuo je to prilikom obilaska Reciklažnog dvorišta načelnik Dražen Pavlović.

„U našoj Općini već je uveden sustav razvrstavanja otpada tako da je moguće odlagati plastiku u vreće, a od sada će se papir odlagati u plastične spremnike koji se razlikuju po boji od spremnika u koji se odlaže ostali otpad. Ovi spremnici su za naše stanovnike besplatni i neće stvoriti veće troškove na računima.“ – rekao je načelnik Pavlović pojasnivši kako su  nabavljeni kroz EU projekt preko Fonda za zaštitu okoliša na način da je Fond financirao 85%, a Općina Velika Ludina 15%.

Također, nabavljeni su i spremnici za biootpad, a oni su već podijeljeni mještanima koji ne kompostiraju kod kuće. Sav ostali otpad mještani mogu besplatno zbirnuti u Reciklažnom dvorištu, a također tamo mogu zbrinuti i manje količine glomaznog otpada, dok se redovno, jednom godišnje glomazni otpad i odvozi s kućnog praga  u suradnji s tvrtkom Eko Moslavina.

„Molimo naše stanovnike, i one koji prolaze našom općinom, da ne bacaju otpad uz cestu i u prirodu uz naš slogan „ČISTA OPĆINA – LJEPŠI ŽIVOT!“, – poručuje načelnik Pavlović.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.