Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

[VIDEO] Zajednički izborni program u Popovači predstavila koalicija HSP-a, HSLS-a i DP-a

Mišković: “Vjerujem u svoje sugrađane i samo poručujem: idemo sigurno naprijed!“

Mišković: "Vjerujem u svoje sugrađane i samo poručujem: idemo sigurno naprijed!“

U Popovači je jučer održana konferencija za medije na kojoj je svoj zajednički izborni program predstavila koalicija gradskih organizacija Hrvatske stranke prava, Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Domovinskog pokreta.

Kandidat za gradonačelnika Grada Popovače Josip Mišković među ključnim projektima sljedećeg mandata najavio je gradnju dječjeg vrtića u Voloderu, završetak tržnice te uređenje pripadajuće zgrade, rekonstrukciju Trga I i Robne kuće, izgradnju svlačionica ŠRK Moslavac, nastavak gradnje kanalizacijske mreže te europske projekte čija je vrijednost procijenjena na oko 200 milijuna kuna.

Međutim, ono što je možda i najvažnije – Mišković je protekli mandat ne samo uveo Popovaču u 21. stoljeće, već je i pripremio za ubrzani ulaz u 23. stoljeće s obzirom da je pripremio projekte vrijedne čak 200 milijuna kuna koji će se financirati novcem iz europskih fondova.



Miškovićev program je podijeljen u čak 9 poglavlja, a sve obećano, kaže, već je sada u visokoj fazi pripreme.



Proračun smo povećali pet puta, no i dalje to nije dovoljno za velike investicije koji nedostaju Popovači, ali zato smo marljivo radili i imamo spremne projekte koje ćemo financirati kroz fondove“, najavio je Mišković te nabrojao tek dio od ukupno 30-ak spremnih projekata, „i to od uređenja trgova, uređenja pješačkih staza, rekonstrukcije Doma kulture, uređenje šetnica, izgradnje brojnih cesta… ali i ono najvažnije: izgradnju novog vrtića u Voloderu“.

Upravo je ovaj gradonačelnik prošle godine proširio postojeći dječji vrtić, ali unatoč svim trendovima u Hrvatskoj u Popovači su vrtići svake godine sve puniji, a Mišković je kao osobni zadatak preuzeo da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću bez lista čekanja.

Popovača subvencionira sve grane poljoprivede, a kako najavljuje Mišković to će nastaviti raditi i dalje.

Brojni naši sugrađani za kruh svagdašnji zarađuju obradom zemlje, uzgojem povrća, brigom o stoci ili plodovima vinograda i voćnjaka. Poljoprivreda je hraniteljica svih nas i zato su naši poljoprivrednici važni ne samo Popovači, već cijeloj Hrvatskoj“, istaknuo je Mišković te najavio da se subvencioniranje poljoprivrednika u njegovom novom mandatu sigurno nastavlja, a pored Tržnice novost je i da će urediti Stočni sajam. Nastavlja se i opremanje Komunalnih servisa kako bi oni potpuno preuzeli odvoz otpada što će građanima značajno sniziti cijenu te usluge.

S postojećom gospodarsko – proizvodom zonom u Popovači Mišković ima velike planove, a već je razgovarao s potencijalnim investitorima.

 „Želimo otvoriti još radnih mjesta te ćemo postojeću zonu ‘Mišička’ proširiti“, ističe Mišković. „A da ćemo širenjem zone polučiti veliki uspjeh, mogu i sam potvrditi jer već dulje vrijeme kontaktiram s inozemnim investitorima koji u Popovači, uz podršku mještana, žele realizirati velike projekte.“

Mi smo dokazali da se poštenim radom može i mora. Iza nas ne stoje afere, nego odrađeni projekti. Vjerujem u svoje sugrađane i samo poručujem: idemo sigurno naprijed!“


DSC05266

DSC05255

DSC05286

DSC05293

DSC05308

DSC05356

DSC05363

DSC05379

DSC05388

DSC05404

DSC05424

DSC05408

DSC05442

DSC05490


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.