Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini predstavljena prva aplikacija koja omogućuje praćenje projekata u stvarnom vremenu

Radi se o jedinstvenoj aplikaciji pod nazivom “e-ProjeKTi”

Radi se o jedinstvenoj aplikaciji pod nazivom "e-ProjeKTi"

U Poduzetničkom inkubatoru PUNK-u u Kutini predstavljena je aplikacija e-ProjeKT-i, koja služi za praćenje realizacije i razvoja projekata, komunalnih i infrastrukturnih radova u stvarnom vremenu na području Grada Kutine.

To je prva aplikacija takve vrste u Hrvatskoj, a cilj joj je na kreativan način prikazati projekte u Kutini i njihov razvoj. Riječ je o jedinstvenoj aplikaciji koja omogućuje direktnu komunikaciju s građanima putem direktnih obavijesti koje će biti dostupne putem mobilne aplikacije, a koja će biti besplatna za sve građane.

U ime gradonačelnika Grada Kutine Zlatka Babića prisutnima se obratio pročelnik Upravnog odjela za financije Ivan Crnac kazavši kako im je u doba pandemije koronavirusa digitalizacija uvelike pomogla pri reorganizaciji posla, ali i zaštiti zdravlja sugrađana.

„Grad Kutina neprestano se usavršava te mi je drago što je razvijena i ova aplikacija koja će biti uvelike na korist građanima“, rekao je Crnac i poručio kako se nastavlja s procesom digitalizacije javne uprave

 

 

Pročelnik Crnac o digitalizaciji obrazaca

 

 

Direktor Razvojne agencije Mrav Tomislav Kojundžić o približavanju projekata građanima Kutine

 

 

Kojundžić navodi kako aplikacija omogućuje korisnicima putem interaktivne karte praćenje projekata u Kutini na dnevnoj bazi

 

 

Aplikacija će se razvijati u koraku s vremenom, te realiziranim, odnosno prijavljenim projektima od strane Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav.

„Trenutni projekti mogu se pronaći na http://www.ra-mrav.hr/ u obliku web platforme te će uskoro izaći i aplikacija koju će sugrađani moći preuzeti na svoje pametne uređaje. Cilj nam je biti u koraku s vremenom i tehnologijom te približiti naš rad sugrađanima. Projekti u aplikaciji su označeni različitim bojama, ovisno o statusu projekta, bilo da su strateški ili drugi projekti u pitanju“, navodi Kojundžić.

Predstavljanju aplikacije prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoje Krmelić koji je pohvalio suradnju Grada Kutine i Razvojne agencije Mrav.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.