Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Trogirska HVIDRA donirala informatičku opremu školarcima Petrinje

U vrijednosti od gotovo 70 tisuća kuna!

U vrijednosti od gotovo 70 tisuća kuna!

U srijedu, 14. travnja, pripadnici Udruge HVIDRA iz Trogira dopremili su u Petrinju informatičku opremu namijenjenu školarcima OŠ Mate Lovraka i Prve osnovne škole Petrinja.

Tim je povodom u vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved primio predstavnike trogirske HVIDRA-e.

Sudionicima Domovinskoga rata, koji i sami nose trajne ratne ožiljke, Medved je zahvalio na donaciji, a prije svega na solidarnosti i skrbi za opće dobro, posebno onih hrvatskih krajeva koji su izravno pogođeni prirodnim nepogodama. Predsjednik Udruge HVIDRA-e iz Trogira Ivica Baturina kazao je kako hrvatski branitelji okupljeni u Udruzi Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata pomažu i pomagat će domovini u mirnodopskim uvjetima.

Vrijednost donirane informatička oprema iznosi skoro 70 tisuća kuna, a između ostaloga, sadrži interaktivne zaslone, projektore i mala prijenosna računala. Upravo time će bitno biti olašano praćenje nastavnoga programa osnovnoškolcima na petrinjskom području, koje još uvijek sanira štete od razornoga prosinačkog potresa i naknadnih podrhtavanja tla.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.