Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Treća emisija ciklusa “No pasaran, Kristina, no pasaran”

Njihovo je pravo birati, podržavati i simpatizirati koga žele i dokle žele

Njihovo je pravo birati, podržavati i simpatizirati koga žele i dokle žele

“Prošao je prvi od od šest tjedana predviđenih za emitiranje dokumentarno-društvenog serijala “Padaj silo i nepravdo”. Prije nego vama, dragi slušatelji, iskažemo zahvalnost na praćenju i podršci koju nam upućujete, po drugi puta priznajemo; nismo htjeli emitirati taj serijal u predizborno vrijeme. Jednostavno smo prisiljeni.

Mi kao medij moramo prokazivati sve anomalije i nečasne radnje koje čine viši ili niži službenici lokalne vlasti. Krenuli smo od grada u kojem je radio Quirinus registriran, a tko zna gdje ćemo završiti.

Dakle, vratimo se na komentare slušatelja i čitatelja Quirinus portala. Nekoliko stotina poruka preko različitih medija, pomno smo analizirali i razvrstali u tri grupe.

Prvu i najveću grupu čine poruke općeg odobravanja bez posebnih komentara tipa: samo tako naprijed, podržavamo vas u svemu, vi ste uvijek bili na strani građana i tome slične tvrdnje.

Druga grupa naših slušatelja je za malo oštriju retoriku: zašto ne kažete pravu istinu o Kristininoj tiraniji, ona će upropastiti grad, zapošljava samo podobne i tako dalje i tako dalje.

Najmanju grupu komentara dijelimo u dvije podgrupe: Kristinini podržavatelji i sigurni birači te neopredijeljeni slušatelji kojima se ne sviđa naše navodno svrstavanje uz gradonačelničine političke suparnike.

Hvala svima koji komentirate. U ovim kritičnim trenucima našeg radija važno nam je saznanje da cijenite i podržavate naš rad.

A sada naši odgovori na vaše komentare. Prvoj i najvećoj grupi komentatora zahvaljujemo i obećavamo kako ćemo nastaviti istim tempom duboko uvjereni u ispravnost naših stavova, prosudbi i ciljeva.

Slušateljima koji nas smatraju mlakim i blagim, poručujemo: ne može i ne treba se pljuvanjem po političaru ubrzavati logičan pad zbog lošeg vođenja grada, sve to dolazi samo.

Prvoj podgrupi treće skupine, poklonicima gospođe Ikić Baniček, želimo svako dobro u životu. Njihovo je pravo birati, podržavati i simpatizirati koga žele i dokle žele.

S blagom tugom odgovaramo onima koji smatraju da smo se svrstali u političku kolonu suparnika sadašnje gradonačelnice. E vidite, baš suprotno. Mi se nismo svrstavali. Nas je ona svrstala u nepoćudne onemogućivši bilo kakvu komunikaciju s njom ili gradskom upravom. Kada bi nas pitali zašto? Ne znamo. Postoje samo tračevi kako smo davali previše medijskog prostora oporbi, kako smo navodno podržali HNS u trenucima raskida njihove koalicije. Kako smo ovo ili ono. A mi smo samo bili demokratični i pluralni. Takvi smo i danas.

Njezina je volja ne davati izjave za naš radio. U redu, može joj se, ali odbijati pitanja sugrađana u emisiji Centrifuga, gdje Siščane zanimaju odgovori na situacije i događaje bitne za život grada, je u najmanju ruku neodgovorno. Ostali gradovi i većina općina Sisačko-moslavačke županije uredno surađuje s našim radijom na dobrobit svih. Ta zamjena teza, u koju je ona uvjerila dio javnosti, neće i ne može proći. No pasaran, Kristina, no pasaran.

Završavamo i ovu epizodu i radujemo se novom nastavku serijala “Padaj silo i nepravdo”.

Sve emisije iz serijala “Padaj silo i nepravdo” emitirat ćemo svakog dana u eteru u pet termina: 07:55, 10:55, 14:55, 16:55 i 19:55 sati. Također, emisije će biti objavljene i na ovoj poveznici u formi teksta i kao audio snimke dostupne za preslušavanje u bilo kojem trenutku.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.