Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Radovi na obnovi županijske ceste u naselju Vidrenjak

Vrijednost radova je 1.500 000 kn

Vrijednost radova je 1.500 000 kn

Započeli su radovi obnove županijske ceste Ž3124 u naselju Vidrenjak na području Općine Velika Ludina. Radovi obuhvaćaju uređenje asfaltnog sloja u dva nova sloja, uređenje bankina, uređenje cestovnih jaraka, izrada betonskih cijevnih propusta te prilagodbu kolnih ulaza, a sve u dužini 2 km.

Vrijednost je procjenjena na 1.500.000,00 kuna, a financiraju se na način 50%  Općina Velika Ludina, a 50 % Županijska uprava za ceste.  Izvodi ih tvrtka Strabag, a trebali bi biti završeni u srijedu 14. travnja.

Načelnik Dražen Pavlović podsjeća  da je ovo drugi ovakav Ugovor jer je prije četiri godine, na isti način, izvršena rekonstrukcija županijske ceste Ž 3158 od naselja Vidrenjak do naselja Okoli. „Namjera nam je da u budućnosti na isti način sufinanciramo i obnovu županijske ceste od Male Ludine do Mustafine Klade. Time bi sve županijske dionice ceste na području Općine Velika Ludina bile u potpunosti rekonstruirane.“ – napomenuo je načelnik dodavši kako Općina Velika Ludina znatna sredstva kontinuirano ulaže i u održavanje vlastitih – nerazvrstanih cesta. Ove godine na tim prometnicama planira se uređenje (asfaltiranje) ulice Bukovec u dužini 1km, produžetka Cvjetne ulice, te produžetka Obrtničke ulice u Velikoj Ludini. Također se planiraju radovi na popravci dionica ceste na području Ruškovice, Katoličkog Selišća i Kompatora.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.