Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Potpora stočarima na području Banovine

U obliku donacije 30 bala slame

U obliku donacije 30 bala slame

Stožer civilne zaštite i Ministarstvo poljoprivrede sustavno skrbe o obiteljskim gospodarstvima koja se bave stočarstvom na potresom pogođenom području. Tako je prošli tjedan dopremljena donacija 30 bala slame na obiteljsko gospodarstvo Ostroški u Cepidlaku u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Naime, na OPG Radovana Ostroškoga u Cepidlaku od siječnja je privremeno izmješteno 12 muznih krava s farme Kardaš u Gori, jer su gospodarski objekti na OPG-u Kardaš bili teško oštećeni u razornom prosinačkom potresu.

No, u tijeku je poslijepotresna obnova, odnosno izgradnja nove staje. Radovi će biti dovršeni u svibnju, a zatim će se organizirati i povrat 12 stočnih grla iz Cepidlaka na matičnu farmu u Gori.

Istodobno, Stožer i Ministarstvo poljoprivrede, u suradnji s veterinarskim službama, organizirali su povrat nekoliko muznih krava iz Mraclina, s područja Velike Gorice, na matični OPG Likević u Sibiću. Na obiteljskoj farmi u Sibiću, koja je teško stradala u potresu s kraja prošle godine, u međuvremenu su postavljeni privremeni gospodarski objekti za prihvat stoke.

Također, za ovaj tjedan Stožer civilne zaštite i Ministarstvo poljoprivrede organizirali su dopremu dodatnih 20 bala sijena za hranidbu goveda.

Treba napomenuti kako se od petka, 23. travnja, skladište stočne hrane u Glini nalazi na novoj adresi, u Jukinačkoj ulici 104. Gradska tvrtka za komunalne djelatnosti, Komunalac d.o.o. iz Gline ustupila je dio svog skladišnog prostora za pohranu stočne hrane namijenjene poljoprivrednicima na širem glinskom području. U Petrinji je pak  skladište stočne hrane i dalje smješteno na adresi Sisačka ulica 116.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.