Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Pilot projekt prve pametne poslovne zone u Hrvatskoj

U Kutini potpisani ugovori o suradnji s tvrtkama Huawei i OiV

U Kutini potpisani ugovori o suradnji s tvrtkama Huawei i OiV

U Poduzetničkom inkubatoru PUNK-u u Kutini potpisani su ugovori o suradnji s tvrtkama Huawei i Odašijlači i veze radi realizacije pilot projekta prve pametne zone u Hrvatskoj.

O značaju ovih ugovora više gradonačelnik Zlatko Babić:


 

Podsjetio je kako je Poslovna zona u Kutini prva pametna poslovna zona u Kutini. Zona je strateški projekt Grada Kutine jer će se dovođenjem investitora uvelike unaprijediti gospodarstvo Grada te povećati zaposlenost i poboljšati uvjeti života u samom gradu.


 

Prilika je ovo, rekao je predsjednik Uprave Odašiljača i veza Mate Botica za novi tehnološki iskorak Republike Hrvatske u smjeru nastavka izgradnje pametne poslovne zone


 

Gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo i s potpisivanjem ugovora o suradnji s tvrtkom Huawei


 

Novi direktor Huaweia Hrvatska Zhang Qiming:


 

Velika nam je čast što smo dobili priliku za ovu suradnju i da ćemo zajedno s vama kao partnerima razvijati nove tehnologije i poboljšati cijeli ovaj sektor“.

Ovim pilot projektom grad Kutina dobiva najpametniju prometnicu u RH koja sama broji i kategorizira gospodarska vozila, poduzetnicima omogućuje besplatno oglašavanje na digitalnim info panelima u gradu, a investitorima nudi interaktivnu kartu putem koje mogu saznati dostupnost, cijenu i opremljenost građevinskih zemljišta u gradu bez da pošalju ijedan e-mail.

Realizacija pilot projekta prve pametne poslovne zone u Republici Hrvatskoj velik je korak za gospodarstvo Kutine, ali i RH te je samo jedan od napora za stvaranjem pozitivne poslovne klime u Gradu. Sljedeća mjera koju će Grad Kutina ponuditi svojim poduzetnicima u idućem razdoblju je 50.000,00 kn za svaki start up kako bi im se olakšali prvi poduzetnički koraci.


Grad i Huawei 2021 abvacefc

Grad i Huawei 2021

OIV 27.04.2021. avcacd

OIV 27.04.2021. avc

Grad i Huawei 2021 abv


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.