Predsjednik Republike Zoran Milanović, pokrovitelj projekta „Branko Šubić za branitelje: Dubrovnik-Knin-Petrinja 2021.“, primio je u srijedu Branka Šubića koji ga je upoznao s tijekom priprema za ovogodišnji ultramaraton tijekom kojeg će proći kroz pet županija i 11 gradova.

Riječ je o etapnom ultramaratonu, koji se ove godine održava treći put, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja, Dana oslobođenja grada Petrinje i Dana hrvatskih branitelja grada Petrinje, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika.

Petrinjac Branko Šubić upoznao je predsjednika Milanovića s tijekom priprema za ovogodišnju etapu ultramaratona u kojoj će, u trajanju od jedanaest dana, kombinacijom brzog hodanja i trčanja, proći kroz pet županija i jedanaest gradova.

Istaknuo je da je cilj njegove akcije obići spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, odati im počast te se pokloniti žrtvama rata.

Prvi maraton organiziran je 2017., drugi 2019. a ovogodišnji Šubić planira započeti 27. srpnja u Dubrovniku, a završiti u Petrinji na Dan oslobođenja grada Petrinje i Dan hrvatskih branitelja grada Petrinje. Prilikom susreta on je zahvalio predsjedniku Republike na prihvaćenom pokroviteljstvu nad ovogodišnjim projektom „Branko Šubić za branitelje: Dubrovnik-Knin-Petrinja 2021“.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku je sudjelovao posebni savjetnik predsjednika za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Milanović pokrovitelj projekta “Branko Šubić za branitelje: Dubrovnik-Knin-Petrinja”
0.00(0 glasova)

Autor HINA

Komentara(0)